Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες για την επίθεση κατά του ΚΚΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες για την επίθεση κατά του ΚΚΕ
Δίκη "Χρυσής Αυγής", στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών Eurokinissi

Στον τρίτο κύκλο απολογιών μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα το 2013.

Στην εξέταση των κατηγορουμένων στους οποίους αποδίδεται η επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα το Σεπτέμβριο του 2013, προχωρά η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την τρίτη δικογραφία που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, και πλέον έχοντας ολοκληρώσει σχεδόν τους δύο πρώτους κύκλους απολογιών, ήρθε η ώρα να καταθέσουν τους δικούς ισχυρισμούς συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι.

Ανάμεσά τους, και ο Αναστ. Πανταζής, φερόμενος ως πυρηνάρχης της Τ.Ο. Περάματος, ο οποίος έχει κληθεί να απολογηθεί πρώτος, καθώς θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο για την επίθεση σε βάρος των μελών του ΚΚΕ, αλλά για τον άγριο ξυλοδαρμό των τεσσάρων Αιγυπτίων ψαράδων, για τον οποίο επίσης του έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα πάντως, με τους μέχρι σήμερα υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, αναμένεται ο Αναστ. Πανταζής να αρνηθεί τον ηγετικό ρόλο που του έχει αποδοθεί, καθώς ήδη συγκατηγορούμενοί του έχουν υποστηρίξει πως απ’όσο γνωρίζουν, δεν είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Κατά την κατηγορία, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, οργανωμένο τάγμα εφόδου επιτέθηκε με σιδηρολοστούς σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα για το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Εννέα στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ αργότερα αναγνώρισαν αρχικά δύο κατηγορούμενους, και κυρίως τον Αν. Πανταζή στον οποίο απέδωσαν ρόλο επικεφαλής του τάγματος.

Με την ολοκλήρωση και αυτών των απολογιών η δίκη μπαίνει στο τελευταίο κύκλο, καθώς πλέον θα ξεκινήσουν οι απολογίες όσων κατηγορούνται μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική εγκληματική οργάνωση. Περίπου 50 άτομα αναμένεται να απολογηθούν, με -κατά πως φαίνεται- τελευταίους τους κατηγορούμενους, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που φέρονται να έχουν και τον ηγετικό ρόλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα