Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Μεγάλη ένταση και μήνυση εναντίον μάρτυρα δημοσιογράφου

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Μεγάλη ένταση και μήνυση εναντίον μάρτυρα δημοσιογράφου
Στιγμιότυπο από τη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου INTIME NEWS

Ανέβηκαν οι τόνοι την Τρίτη στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Κατατέθηκε μήνυση σε βάρος μάρτυρα της πολιτικής αγωγής.

Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος μάρτυρα της πολιτικής αγωγής κατέθεσε ο συνήγορος του μεσίτη στη δίκη για το Ζακ Κωστόπουλο. Μέσα σε κλίμα έντασης, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος Λ. Σταμμέλος (omnia.tv) ψεύδεται, καθώς απέδωσε στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξίου κόμματος, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

«Υποβάλω αίτημα κατά το άρθρο 337ΚΠΔ, να παραπεμφθεί επί ψεύδους καταθέσεως γιατί επιχειρεί να του αποδώσει φράσεις που δεν του αντιστοιχούν σύμφωνα με το άρθρο. Του απέδωσε σαφές κινήτρο διαπράξει ενός ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται.μ» υποστήριξε ο δικηγόρος Ορφέας Φίλος, με την πολιτική αγωγή να αναφέρει «είμαστε εκτός μέτρου πια».!».

Αφορμή στάθηκε ένα δημοσιεύμα από το οποίο σύμφωνα με το μάρτυρας, υπήρχαν δηλώσεις ακροδεξιάς αντίληψης του κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτουν υπόνοιες ψεύδους κατάθεσης. Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Ωστόσο, ένταση είχε προηγηθεί και ότι ο μάρτυρας συνέδεσε ένα λογαριασμό του Twitter με το όνομα «snake» με τον κατηγορούμενο μεσίτη, επισημαίνοντας ότι οι αναγνώστες μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν ότι το προφίλ ανήκει στον κατηγορούμενο, καθώς ο λογαριασμός του συνδεόταν με το κινητό τηλέφωνο του μεσιτικού γραφείου. Πρόκειται για το λογαριασμό που στρεφόταν κατά της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου με συνεχείς αναρτήσεις.

Υπεράσπιση μεσίτη: Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με το λογαριασμό. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφάντησει τον εντολέα μου και προχωρά τρία χρόνια σε μία προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του. Να ανακαλέσει αλλιώς…

Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα; Δεν έχει ακόμη μιλήσει να εξηγήσει πως ταυτοποίησε…

Πολ αγωγή (Παπαπαντολέων): Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας! Και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει (ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας!

Υπεράσπιση: Να καταγράφει στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος!

Πολ. Αγωγή: Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… υπάρχει ένα όριο και προσβάλει τη νοημοσύνη μας..

Υπεράσπιση: Η κυρία προχωρά σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο!

Πολ. Αγωγή: Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν!

Πρόεδρος: Έχουμε νομικό πολιτισμό. Ας συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ

Προηγήθηκε η κατάθεση μίας παιδικής φίλης του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία χαρακτήρισε ως έναν «ήρεμο, φιλικό, πιστό φίλο αφοσιωμένο, εργατικό παιδί που τα κατάφερνε μόνος του στη ζωή».

Η υπεράσπιση εξετάζοντας τη μάρτυρα, επικαλέστηκε συνέντευξη του 33χρονου ακτιβιστή, κατά την οποία υποστήριζε ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας. Όταν ο συνήγορος του μεσίτη που έκανε την ερώτηση, επιχείρησε να απευθυνθεί στην οικογένεια του 33χρονου που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, δέχθηκε το ξέσπασμα της μητέρα του Ζακ: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Μη τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο, δεν είχε συλληφθεί για τίποτα».

Νέο αίτημα για προβολή βίντεο

Η πολιτική αγωγή διατύπωσε επίσης την ανάγκη να προβληθεί το βίντεο που αποτυπώνει τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια. Το αίτημα αυτό υπεβλήθη προς διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος έχει εντοπίσει κατά την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού.

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι η καλύτερη ευκρίνεια θα καταδείξει στιγμιότυπα από τις κρίσιμες σκηνές της επίμαχης ημέρας, και συγκεκριμένα από την ώρα πριν την είσοδο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο μέχρι τη στιγμή που ο 33χρονος βγήκε έξω από την κάτω προθήκη της τζαμαρίας.

Η κατάθεση του μάρτυρα με βάση το βίντεο, προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο με την υπεράσπιση (σ.σ. Και πάλι ο συνήγορος του μεσίτη) να φτάνει στο σημείο να τον εγκαλέσει για ψευδορκία και με την πολιτική αγωγή να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να απειλούνται οι μάρτυρες ζητώντας να προβληθεί το βίντεο καρέ καρέ σε αργή κίνηση. Το δικαστήριο τέλος, έκρινε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να λάβει χώρα στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Παράλληλα, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα αν ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι, σε αντίθεση με την έκθεση των εγκληματολόγων εργαστηρίων της αστυνομίας, ενώ επεσήμανε ότι από το βίντεο προκύπτει ότι «δεν είχε φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του 33χρονου κατά τη σύλληψη».

Το δικαστήριο διέκοψε για 28 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα