Δίκη Φουρθιώτη: Έτοιμοι να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες

Δίκη Φουρθιώτη: Έτοιμοι να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες
Ο Μένιος Φουρθιώτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Αρχίζει η δίκη του παρουσιαστή, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σκηνοθεσία επιθέσεων στο σπίτι του, προκειμένου να του επιστραφεί η αστυνομική συνοδεία.

Επί της ουσίας ξεκινά η δίκη κατά του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών κατηγορούμενων για τις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και καλάσνικοφ στο σπίτι του στο Διόνυσο, το 2021.

Ο παρουσιαστής θα καθίσει, όπως και την Τρίτη, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, καθώς κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε τις επιθέσεις βάζοντας δύο συγκατηγορούμενούς του, έναντι αμοιβής, να προχωρήσουν σε εκρήξεις και σε πυροβολισμούς, προκειμένου να του επιστραφεί η αστυνομική συνοδεία, που είχε ανακληθεί με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, όπου έλαβε χώρα η κλήρωση των ενόρκων, παρόντες ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι. Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας εξήγησε ότι η υπόθεση θα πρέπει να προταθεί καθώς ολοκληρώνεται σε λίγο διάστημα η προφυλάκιση του, που βάση Συντάγματος δεν μπορεί να υπερβεί τους 18 μήνες.

Έτσι σήμερα, αναμένεται να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες οι οποίοι θα ερωτηθούν γύρω από την πληθώρα των αδικημάτων που αποδίδονται κατά περίσταση στον παρουσιαστή και στους ακόμη 3 κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, ενώ παράλληλα του έχουν αποδοθεί πέντε πλημμελήματα (ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος).

Οι προφυλακισμένοι συγκατηγορούμενοι του είναι αντιμέτωποι και με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς -κατά την κατηγορία- τον Απρίλιο του 2021 έπεσαν πάνω σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, στον οποίο δεν σταμάτησαν γιατί έφεραν βαρύ οπλισμό. Αντίθετα, ξεκίνησε -όπως περιγράφεται- μία καταδίωξη, κατά την οποία οι κατηγορούμενοι φέρονται να πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών με το καλάσνικοφ που έφεραν μαζί τους. Παράλληλα, κατηγορούνται για έκρηξη, προμήθεια κατοχή και κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού και άλλα.

Όσο για τον τελευταίο κατηγορούμενο του έχουν αποδοθεί κατηγορίες που σχετίζονται με το νόμο περί ναρκωτικών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι του στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα