Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Δεν εμπλεκόμαστε σε υπόθεση χρηματισμού

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Δεν εμπλεκόμαστε σε υπόθεση χρηματισμού
Στιγμιότυπο από την Αλεξανδρούπολη EUROKINISSI

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 τόνισε ότι υπάρχουν ισχυροί δεσμοί της Αλεξανδρούπολης με τη Μόσχα και διέψευσε τα περί χρηματισμού.

«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν εμπλέκεται στην υπόθεση χρηματισμού που έχει δει το φως της δημοσιότητας» δήλωσε στους Αντώνη Φουρλή – Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την εκπομπή «Βρε καλώς τους» στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο δήμαρχος της πόλης, Ευάγγελος Λαμπάκης, με φόντο την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς της Αλεξανδρούπολης με τη Μόσχα μέσω αδελφοποιήσεων με ρωσικές πόλεις αλλά και για την τουριστική ενίσχυση της περιοχής από τους Ρώσους.

«Μόνο το 2013 είχαμε 24.000 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης από τους Ρώσους» τόνισε. Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ότι ο ίδιος ανήκει στη ΝΔ και συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι το λιμάνι της Θράκης αποτέλεσε το “επίκεντρο” της δράσης των 2 Ρώσων διπλωμστών που απελάθηκαν, η οποία είχε στόχο να μπλοκάρει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να ενισχύσει την επιρροή της Μόσχας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το δημοσίευμα των Financial Times

Επικαλούμενο υψηλόβαθμο Έλληνα διπλωμάτη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι “Οι Ρώσοι ήθελαν την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων (μεταξύ των κυβερνήσεων Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία της πΓΔΜ)”. Ως εκ τούτου “ενίσχυσαν τη συνήθη ανάμειξή τους σε Μακεδονία και Θράκη”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για απόπειρα χρηματισμού αξιωματικού του στρατού, η οποία απέτυχε όταν ο ίδιος ανέφερε το περιστατικό στο διοικητή του.

Οι FT αναφέρουν επίσης ότι στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί ένα χρηματοδοτούμενο από τη Ρωσία πολιτιστικό κέντρο, το “Ρωσικό Σπίτι”, ενώ Ρώσοι χορηγοί από την Αγία Πετρούπολη έχουν εμπλακεί στη χρηματοδότηση και ανέγερση ναού ρωσικής τεχνοτροπίας, με τις ευλογίες του μητροπολίτη Άνθιμου.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες θεωρείται ότι χρημάτιζαν ακροδεξιές οργανώσεις μέσω Έλληνα επιχειρηματία. Ξένος διπλωμάτης αναφέρει ότι όλα αυτά γίνονται εφικτά με τη δικαιολογία “της προώθησης των δεσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία και την κοινή ορθόδοξη κληρονομιά τους”. Άλλη πηγή δήλωσε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας ότι “Μπορείς να εξαγοράσεις τη στήριξη κάποιου με 20.000 – 30.000 ευρώ σε μία πόλη σαν την Αλεξανδρούπολη που έχει υψηλή ανεργία και ο κόσμος έχει μπουχτίσει με τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα