Δημήτρης Κουφοντίνας: Αναρμόδιο δηλώνει και το ΣτΕ για την μεταγωγή

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αναρμόδιο δηλώνει και το ΣτΕ για την μεταγωγή
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού με νεα 48ωρη άδεια την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018. Είναι η τρίτη κατά σειρά άδεια που παίρνει. Τον Δημήτρη Κουφοντίνα συνόδευαν ο γιος του Έκτορας και η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα για "πάγωμα" της απόφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Αναρμόδιο δήλωσε και το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για ανάκληση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ  απέρριψε σήμερα, λόγω ελλείψεως  δικαιοδοσίας, το αίτημα για έκδοση προσωρινής απόφασης με την οποία θα «παγώσει» η απόφαση της  γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. 

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε  να  συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο  Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο  επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο απεργός πείνας στην αίτησή του επισημαίνει ότι η απόφαση της Γενικής γραμματείς Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, ενώ για την έκδοσή της γίνεται επίκληση σε άσχετα έγραφα που δεν αφορούν το ζήτημα των  μεταγωγών. Όπως τονίζεται δε, η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού έλαβε χώρα μόνο γραφειοκρατικά, αφού ο ίδιος ποτέ δεν μετέβη ποτέ, για να είναι δυνατή η αιτιολόγηση της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα