Δημήτρης Κουφοντίνας: Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα
Δημήτρης Κουφοντίνας: Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα Eurokinissi

Πλήθος οργανώσεων και συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων - Νομικών

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τις επόμενες ώρες, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι του Σαββάτου (27/02).

Πάνω από 2.000 διαδηλωτές, από πλήθος οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Συντάγματος προς τα Προπύλαια με το σύνθημα “να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας”.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12:00, ενώ λίγο μετά τις 12.30 οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν και το δρόμο μπροστά από τη Βουλή.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα Eurokinissi


Συγκέντρωση της πρωτοβουλίας των 1000+ δικηγόρων και νομικών που υπογράφουν την "Έκκληση για τη ζωή του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα", το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 Eurokinissi

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων – Νομικών, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η ζωή του οποίου όπως τόνισαν “κρέμεται από μια κλωστή”.

Λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα αναρτήθηκε πανό με το κείμενο “Νίκη στην απεργία του Δημήτρη Κουφοντίνα” στο κτίριο της Μπλε πολυκατοικίας στην πλατεία των Εξαρχείων. Πάνο με παρόμοιο σύνθημα αναρτήθηκε και έξω από τη Θεολογική σχολή στο ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε και στο Βερολίνο. Περίπου 400 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το ελληνικό προξενείο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής (26/02), ο Κουφοντίνας διέκοψε τη χορήγηση αντιβίωσης και δήλωσε στους οικείους του ότι δεν θέλει να γίνει ανάνηψη αν χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα Eurokinissi

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα