Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση – Δεν δίνουν πρόσβαση στους γιατρούς του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση – Δεν δίνουν πρόσβαση στους γιατρούς του
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας Eurokinissi

Οι γιατροί του Δ. Κουφοντίνα, καταγγέλλουν πως δεν τους παρέχεται σχετική άδεια να τον δουν. Κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος. Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση των δικηγόρων του.

Με οξεία νεφρική ανεπάρκεια νοσηλεύεται πλέον ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας, διανύοντας την 57 ημέρα απεργίας πείνας.

Οι γιατροί του απεργού πείνας, σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους να εξασφαλίσουν άδεια για να τον δουν, και παρότι υπάρχει σύμφωνη απόφαση από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας, το αίτημά τους δεν έχει ικανοποιηθεί.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως η κατάστασή του είναι εξαιρετική κρίσιμη και πως υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, “το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας”.

“Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία”, αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η αίτηση του Δημήτη Κουφοντίνα. Αρχικά στην 18σελιδη πρότασή της, υποστηρίζει πως αρμόδια είναι τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς πρόκειται για διοικητική/ατομική πράξη του Δημοσίου. Δεύτερον, αναφέρει ότι προκειμένου να προσφύγει ο κρατούμενος θα πρέπει να έχει λάβει ήδη δύο απορρίψεις από αντίστοιχες αιτήσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, πραγμα που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο για να λάβει κάποια απόφαση και όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες μέρες.

Η ανακοίνωση των γιατρών του Δ. Κουφοντίνα:

“Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό. 

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης. 

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε. 

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα,  αποστέλλοντας  τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ”.

Σύμφωνα με το προηγούμενο ιατρικό ανακοινωθέν:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα