Δημήτρης Λιγνάδης: Τρίτη δίωξη εναντίον του – Κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Δημήτρης Λιγνάδης: Τρίτη δίωξη εναντίον του – Κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης κατηγορείται για το κακουργημα του βιασμού ανηλίκου. Τι κατέθεσε ο καταγγέλλων.

Την τρίτη κατά σειρά ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καταστώντας τον σκηνοθέτη ξανά κατηγορούμενο για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκου.

Η δικογραφία σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας η οποία χειρίζεται από την αρχή κάθε καταγγελία κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, και αναμένονται πλέον οι δικές της ενέργειες.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, αφού μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε ο Δημ. Λιγνάδης από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται, έκρινε πως υπάρχουν επαρκείς αποχρώσεις ενδείξεις για τη διερεύνηση της καταγγελίες στο στάδιο της ανάκρισης, ασκώντας συμπληρωματική δίωξη.

«Τυχαία γνωριμία»

Όπως έχει γίνει γνωστό, καταγγέλων είναι ένας 24χρονος άνδρας ο οποίος είχε εμφανιστεί οικειοθελώς ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι πριν από 7 χρόνια, όταν δηλαδή ο ίδιος ήταν 17 ετών, υπήρξε κι εκείνος θύμα βιασμού με θύτη τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη. Εμφανίζεται να κατέθεσε πως ο τελευταίος τον «ψάρεψε» στον δρόμο και ότι μετά από πρόσκληση του κατηγορούμενου πήγε στο σπίτι του, δίχως να του περάσει από το μυαλό ότι υπήρχε κάποιος κίνδυνος, καταλήγοντας να βιαστεί.

Η δικαστική λειτουργός, όπως ορίζει η δικονομία, είχε διαβιβάσει την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και πλέον της επεστράφη για να ξεκινήσει να ερευνά. Πηγές αναφέρουν ότι η 19η τακτική ανακρίτρια μέχρι σήμερα δεν έχει καλέσει προς απολογία τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη, ούτε για τη δικογραφία για την οποία έχει ασκηθεί την συμπληρωματική δίωξη για το ίδιο αδίκημα από τα τέλη Μαρτίου. Όπως όλα δείχνουν σήμερα, η δικαστική λειτουργός θα καλέσει τον Δημ. Λιγνάδη να απολογηθεί και για τις δύο υποθέσεις συνολικά, αφού ο κατηγορούμενος θα πρέπει να μεταχθεί από την Τρίπολη για το σκοπό αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο σκηνοθέτης έχει κρατήσει στάση άρνησης απέναντι στις κατηγορίες των νεαρών ανδρών αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για “μυθεύματα” και για “στρατευμένους μάρτυρες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα