Δημόπουλος: "Βρισκόμαστε στο δυσκολότερο σημείο, κυριαρχόυν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού"

Στιγμιότυπο από lockdown στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από lockdown στην Αθήνα EUROKINISSI

Για την επικινδυνότητα των κορονοπάρτι όσον αφορά την μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και για την κυριαρχία των μεταλλάξεων μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής ιατρικής. "Ευτυχώς δεν φαίνεται πιο θανατηφόρος ο ιός", τόνισε.

"Είμαστε στο πιο δύσκολο σημείο. Όταν έχουμε τόσο μεγάλη διασπορά σε μια περιοχή 5 εκατ. κατοίκων, το να απομονώσεις, βεβαίως είναι πολύ δύσκολη κατάσταση", τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής ιατρικής Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής συνέχισε: "Προφανώς κυριαρχούν οι μεταλλάξεις, και άλλες ενδεχομένως που δεν γνωρίζουμε ήδη έχουν αναφερθεί στην Καλιφόρνια και στην περιοχή της Νέας Υόρκης, και στην προσπάθεια του ιού να επιβιώσει χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Ο κορονοϊός γίνεται σαφώς πιο μεταδοτικός, γι' αυτό επικρατεί μια μετάλλαξη έναντι κάποιας άλλης, ευτυχώς δεν φαίνεται πιο θανατηφόρος. Αλλά όταν αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, αυξάνει κι ο αριθμός των θυμάτων", εξήγησε.

Όσον αφορά τα κορονοπάρτι, ο κ.Δημόπουλος τόνισε ότι είναι οι χειρότερες συνθήκες για τη διασπορά του κορονοϊού. Πολλά άτομα σε κλειστό χώρο που μιλάνε δυνατά μεταξύ τους. Ένας αν φέρει τον ιό θα υπάρχει ευρύτατη διασπορά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις σημαντικούς παράγοντες που εξηγούν τη σημερινή κατάσταση. "Υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες οι οποίοι εξηγούν τη σημερινή κατάσταση: Πρώτον η κόπωση όλων μας και επομένως η μη εφαρμογή ή η ελλιπής εφαρμογή των μέτρων. Δεύτερον ο καιρός. Φεβρουάριος – αρχές Μαρτίου η χειρότερη περίοδος για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, το έχουμε δει και στη γρίπη. Τρίτον, οι μεταλλάξεις. Οι 3 παράγοντες συνεργούν και οδηγούν στη σημερινή κατάσταση και το χειρότερο χρειάζεται να αναπτύσσουμε καθημερινά νέες κλίνες COVID. (…) Το θέμα είναι η εφαρμογή των μέτρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό για μερικές εβδομάδες. Το ΕΣΥ αναγκάζεται καθημερινά να ανοίγει νέες κλίνες COVID νέες κλίνες ΜΕΘ, δεν είναι απλή υπόθεση αυτό, πέραν του κρεβατιού και του εξοπλισμού χρειάζεται ιατρικό προσωπικό και οι γιατροί είναι στα όρια τους” υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΣΚΑΙ, Καθολικό Lockdown, Lockdown, Νέα μέτρα
SHARE:

24Media Network