Δολοφονία Άλκη: Οργή για τους συλληφθέντες – Τι φώναζε ο κόσμος στα δικαστήρια

Δολοφονία Άλκη: Οργή για τους συλληφθέντες – Τι φώναζε ο κόσμος στα δικαστήρια
Μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη INTIME

Έντονες αποδοκιμασίες από πολίτες δέχτηκαν οι οκτώ συλληφθέντες για την δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη κατά την είσοδό τους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όταν εξαγριωμένοι πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, προπηλάκισαν και επιτέθηκαν λεκτικά στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη. Είναι προφανές ότι η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για το ειδεχθές έγκλημα και τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού.

Οι συλληφθέντες μετήχθησαν στο δικαστήριο εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες που πέταξαν πράγματα, φώναζαν και τους εξύβρισαν, ενώ πολύ ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο που έστησαν τείχος προκειμένου να τους προσεγγίσουν.

“Δολοφόνοι, να σαπίσετε στη φυλακή”, ακουγόταν από το οργισμένο πλήθος, τη στιγμή που οι συλληφθέντες έμπαιναν στα δικαστήρια.

Δολοφονία Άλκη: Ένταση και προπηλακισμοί – Δείτε εικόνες

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη INTIME

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη INTIME

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε και νωρίτερα όταν αστυνομικοί συνόδευσαν στα δικαστήρια 2 ή 3 κατηγορούμενους με χειροπέδες και μαύρα ρούχα.

Οι πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το δικαστικό μέγαρο θεώρησαν ότι πρόκειται για τους οκτώ και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.

Επτά συλληφθέντες “δείχνουν” 21χρονο Έλληνα

Την ίδια ώρα, νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, με του επτά από τους οκτώ χθεσινούς συλληφθέντες να “δείχνουν” ομόφωνα ως δράστη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έναν 21χρονο ελληνικής καταγωγής, ο οποίος δεν είναι σεσημασμένος.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος, δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 21χρονος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, όμως εντός της ημέρας, μετά και τις έρευνες στα ευρήματα (ίχνη αίματος στο δρεπάνι, δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA) αναμένεται να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

Το χρονικό του μπαράζ των νέων συλλήψεων

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί όχι από αποτυπώματα αλλά από ανάλυση της άρσης τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, βιντεοληπτικά υλικά, μαρτυρίες κλπ. όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μόνο ένα αντικείμενο άλλωστε είχε βρεθεί στον χώρο και αυτό ήταν το μικρό δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα για τυχόν γενετικά ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Από τις Αρχές εκδόθηκαν χθες, 10 εντάλματα σύλληψης και αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις εκ των εμπλεκομένων, τρία άτομα ελληνικής και ένα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23, 22, 20 και 21 ετών. Πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ο 22χρονος ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ιδιοκτησίας του πατέρα του, το οποίο βρέθηκε μάλιστα κρυμμένο σε αρκετή απόσταση από την οικία του αλλά στην ίδια περιοχή.

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθησαν τέσσερα ακόμα άτομα, ελληνικής καταγωγής, δύο ηλικίας 21 ετών, ένας 20 και ένας 23 ετών. Μαζί με τον 23χρονο που συνελήφθη πρώτος, ο αριθμός των συλληφθέντων είναι πλέον εννέα.

Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες κρύβονταν σε σπίτια φίλων τους για να διαφύγουν της σύλληψης και μόλις δύο βρέθηκαν στις οικίες τους.

Καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν την ίδια κατηγορία για τέλεση ανθρωποκτονίας από κοινού, οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης θεωρούν πως κάποιοι συλληφθέντες στις απολογίες τους στον Ανακριτή ίσως θελήσουν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να ομολογήσουν τον ρόλο που ο καθένας ξεχωριστά είχε στη συγκεκριμένη επίθεση, ώστε να φωτιστούν ακόμα περισσότερο όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα