Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δεν άξιζε ελαφρυντικό o Κορκονέας, λέει ο εισαγγελέας

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δεν άξιζε ελαφρυντικό o Κορκονέας, λέει ο εισαγγελέας
INTIME

Να μην του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ζήτησε ο Εισαγγελέας Εφετών κατα τη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.Στις 28 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη.

Με την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της δίκης του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για την αναγνώριση ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στην ποινή που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με το lamiareport,  ζήτησε να μην του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κοροκονέας» και να του επιβληθεί η ανάλογη ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση..

Η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο το καλοκαίρι του 2019, είχε οδηγήσει τον Κορκονέα εκτός φυλακής, καθώς παρά την καταδίκη του για τη συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Μετά την αγόρευση του κ. Εισαγγελέα, η έδρα ανακοίνωσε λίγο πριν τις 14:30’ τη διακοπή της δίκης για τις 28 Ιουνίου, όταν και θα ακουστούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κκ Ανδρούλα και Αλετρά και θα κληθεί το ΜΟΕ (3 τακτικοί και 4 λαϊκοί δικαστές) να αποφασίσει για την ποινή του Κορκονέα.

Νωρίτερα υπηρξε και πάλι ένταση στην δικαστική αίθουσα καθώς η πολιτική αγωγή παρίσταται, χωρίς να δίνεται στους συνηγόρους της το δικαίωμα να μιλήσουν. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μίλησε για “δικονομική ντροπή”, για χειραγώγηση των ένορκων, που ενέχουν θέση ισοτίμων δικαστών στην έδρα από την πρόεδρο και τον Εισαγγελέα της έδρας.

Την ίδια ώρα, δήλωση την οποία ζητούν να καταχωρηθεί στα πρακτικά, έκανε μέσω των συνηγόρων της η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Καλεί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας να τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία με την κλήτευση και εξέταση μαρτύρων στην υπόθεση της δολοφονίας. 

Στη δήλωσή τους, η  μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου χαρακτηρίζουν τη μη κλήτευσή τους “πρωτοφανή, ακραία αντιδικονομική ενέργεια, η οποία καταστρατηγεί τις αρχές του κράτους δικαίου, της δίκαιης δίκης, της ισότητας των όπλων, της διαφάνειας και δημοσιότητας στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, παραβιάζει κατάφωρα αυτή την ίδια την αρχή της αμεροληψίας και υπονομεύει την θεμελιώδη αρχή της ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας”.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για “μηχανισμούς υπόθαλψης του δράστη της δολοφονίας” που “ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο” και τονίζεται οτι “όσο ανεπιθύμητη και αν είναι η παρουσία μας σε εκείνους που επιθυμούν μια δίκη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του δράστη, η κλήτευσή μας είναι υποχρεωτική”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα