Δολοφονία Καραϊβάζ: Άδειασαν το όπλο τους πάνω του- Πρώτη προτεραιότητα η εξιχνίαση

Δολοφονία Καραϊβάζ: Άδειασαν το όπλο τους πάνω του- Πρώτη προτεραιότητα η εξιχνίαση
Δολοφονία έξω από το σπίτι του, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 Eurokinissi

Έξι σφαίρες στο θώρακα, δύο στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη δέχτηκε ο δημοσιογράφος από τους εκτελεστές που του έστησαν καρτέρι θανάτου-Το όπλο ήταν "καθαρό" σύμφωνα με μία πρώτη βαλλιστική ανάλυση.

Κυριολεκτικά άδειασαν το όπλο τους οι δράστες της δολοφονίας σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου και επί σειρά ετών Αστυνομικού Συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ 53 ετών.

Η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι ο δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι πιο πολλές και συγκεκριμένα, έξι, κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη προφανώς από αντανακλαστική κίνηση του θύματος να προστατευτεί και δύο χαριστικές βολές στο κεφάλι…

Το όπλο από την πρώτη τουλάχιστον βαλλιστική εξέταση που έγινε, δεν προέκυψε να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Ως προς την περιγραφή που έδωσαν οι μάρτυρες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ο οδηγός φορούσε σκούρα ρούχα και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής ένα χακί μπουφάν.

Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν με λεπτομέρειες το πρόγραμμά του θύματος, είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια και του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου. Το μεσημέρι της Παρασκευής και καθώς επέστρεφε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργαζόταν, στην οικία του στον Άλιμο επί της οδού Άννινου, στάθμευσε το αυτοκίνητό του, βγήκε και κατευθύνθηκε περπατώντας προς την οικία του.

Εκεί, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο εκτελεστές που επέβαιναν σε μηχανάκι μικρού κυβισμού, τύπου σκούτερ και σκούρου χρώματος, τον πλησίασαν και πυροβόλησαν εναντίον του, απανωτές φορές, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα και σωριάζοντάς τον νεκρό στο έδαφος. Δεν είναι σίγουρο αν χρησιμοποιήθηκε σιγαστήρας, καθώς η πρώτη κλήση που έγινε στην Άμεση Δράση από την γειτονιά και όχι από αυτόπτες ήταν για πυροβολισμούς που άκουσαν.

Αμέσως μετά την πράξη τους, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μέσω της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, πιθανόν προς το Καλαμάκι, ενώ σύντομα η γειτονιά αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα βιντεοληπτικά υλικά που έχουν συλλεχθεί από την ευρύτερη περιοχή συνεχώς αναλύονται ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικόνα των δραστών οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που διερευνούν την υπόθεση, ενώ αναλύονται και οι έρευνες και τα κείμενα που κατά καιρούς είχε δημοσιεύσει ο Γιώργος Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα Bloko.gr.

Η έρευνα επί του παρόντος στρέφεται προς το κοινό ποινικό έγκλημα με ανοιχτά όμως όλα τα ενδεχόμενα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που έχει αυτή η υπόθεση και η πρόθεση των Αρχών να την εξιχνιάσουν, είναι και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ενημερωθεί σχετικά.

Ο Υπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο.

Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα