Δολοφονία Καραϊβάζ: Η συγκλονιστική περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η συγκλονιστική περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα
Το σημείο της δολοφονίας Καραϊβάζ eurokinissi

Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσα αποκάλυψε ο μάρτυρας - "κλειδί" για τις μεθοδευμένες κινήσεις των δραστών.

Τις στιγμές της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, ένας από τρεις υπαλλήλους του δήμου Αλίμου οι οποίοι είχαν τελειώσει την εργασία τους σε παρακείμενο πάρκο, έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, περιγράφοντας τις μεθοδευμένες κινήσεις τους.

“Δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί. Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει”, τόνισε.

“Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα. Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρόλα αυτά ακούστηκε κάτι. Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα”, συνέχισε, ενώ στη συνέχεια, περιέγραψε το όχημα των δύο δραστών, αναφέροντας: “Ήταν ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα. Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο πεντάλεπτο”.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα νέα στοιχεία

Το βράδυ της Παρασκευής, η εκπομπή “Φως στο Τουνελ” με ζωντανές συνδέσεις στον τόπο της εκτέλεσης στον Άλιμο, αλλά και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετέφερε όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το καρτέρι θανάτου, παρακολουθώντας το καθημερινό του πρόγραμμα. Από μία μηχανή μικρού κυβισμού ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον άτυχο σύζυγο και πατέρα ενός αγοριού.

Από το σημείο του φονικού οι αστυνομικοί συνέλλεξαν δεκατρείς κάλυκες, με αρκετές από τις βολίδες να έχουν σφηνωθεί στο σώμα του.

Όπως ισχυρίζονται αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έδωσε και τη χαριστική βολή στο κεφάλι του θύματος. Η εκτέλεση έγινε με ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών.

Οι δράστες είχαν πιθανότατα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Ο οδηγός φορούσε σκούρα ρούχα και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής ένα χακί μπουφάν.

Στιγμιότυπο από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. eurokinissi

Αναλυτικότερα, ως προς την περιγραφή που έδωσαν οι μάρτυρες αν και υπάρχει μία σύγχυση μεταξύ τους στον αν ο πρώτος φορούσε κράνος και ο συνοδηγός κουκούλα ή και οι δύο κράνη και μάσκες, οι αστυνομικοί καταλήγουν πως είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ο οδηγός φορούσε σκούρα ρούχα και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής ένα χακί μπουφάν.

Η εκπομπή παρουσίασε και ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία.

Δημοσιογράφος του “Τούνελ”, που βρέθηκε στην οδό Άννινου 29 στον Άλιμο, όπου έμενε ο άτυχος Καραϊβάζ, περιέγραψε τη διαδρομή διαφυγής των δραστών, όπως αυτή προέκυψε από αξιόπιστη αστυνομική πηγή.

Η Αγγελική Νικολούλη απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους που διατηρούν κάμερες ασφαλείας ή είδαν κάτι περίεργο, να επικοινωνήσουν με το “Τούνελ”. Οι πληροφορίες έφταναν η μία μετά την άλλη στην εκπομπή μαζί με σχετικά βίντεο ύποπτων μηχανών.

Οι ίδιοι οι τηλεθεατές έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και έστελναν στοιχεία για σκούτερ, όπως η μηχανή των δραστών, που έχουν κλαπεί τον τελευταίο καιρό από την Αττική.

Για την Αστυνομία πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση δολοφονίας έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα και είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και αξιοποίηση μέσω για να μπορέσουν οι Αρχές σύντομα να την διαλευκάνουν.

Δολοφονία έξω από το σπίτι του, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο Eurokinissi

Το χρονικό της δολοφονίας Καραϊβάζ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου ο άτυχος Γιώργος Καραϊβάζ 53 χρόνων, επέστρεφε στην οικία του στον Άλιμο από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργαζόταν. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του, βγήκε από αυτό και κατευθύνθηκε πεζός προς το σπίτι του. Εκεί οι δύο εκτελεστές τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν.

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ σύντομα η γειτονιά αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, στο παρκάκι δίπλα στο σπίτι του. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητή ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά μετά, στις 14.35.

Στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ που προσπάθησε να πλησιάσει τον τόπο του εγκλήματος.

Οι περίοικοι δεν άκουσαν πυροβολισμούς και αυτό οδηγεί στη σκέψη [ως ενδεχομένως χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. Οι αστυνομικοί έφθασαν γρήγορα στον Άλιμο προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες που εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Ο τρόπος της επίθεσης δείχνει στους αστυνομικούς πως ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον αστυνομικό συντάκτη.

Η έρευνα μέχρι στιγμής στρέφεται προς το κοινό ποινικό έγκλημα, ωστόσο μένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές, ούτε είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Σε δεύτερο χρόνο, πέρα από τους αυτόπτες μάρτυρες, θα κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος, το παιδί του, στενός φιλικός και οικογενειακός κύκλος, μήπως και είχε εκμυστηρευθεί το παραμικρό το τελευταίο διάστημα.

Σε ερώτημα του ΑΝΤ1 αν ο δημοσιογράφος είχε ενοχλήσει με ρεπορτάζ δημοσιεύματα, σχολίασαν πως είναι ακόμη πολύ νωρίς και πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό των προσωπικών λόγων.

Οι αρχές είναι υποχρεωμένες να εξετάσουν με μεγάλη προσοχή τα δημοσιεύματα, τις προσωπικές επαφές, τις κλήσεις, τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια να φτάσουν στο κίνητρο και τους δράστες.

Ενδέχεται άλλωστε οι δράστες και ο ηθικός αυτουργός να είναι διαφορετικά πρόσωπα, κάποιος άλλος να έχει δώσει εντολή για την εκτέλεση χωρίς όμως αυτήν τη στιγμή να μπορούν να μιλήσουν για το κίνητρο και χωρίς μόνο από τα δημοσιεύματα να μπορούν να φθάσουν την άκρη του νήματος.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Με εντολή Μητσοτάκη επισπεύδονται οι έρευνες

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (10/04) στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

“Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο. Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έξω από το Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Eurokinissi

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα