Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση
Συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου κρατώντας πλακάτ και φωτογραφίες είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών Eurokinissi

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε να εκδώσει την απόφαση για τη δολοφονία Παπαγεωργίου στις 3 Ιουλίου. Τι σημαίνει αυτό για τα ισόβια που έχει επιβληθεί στο βασικό κατηγορούμενο πρωτόδικα.

Στις 3 Ιουλίου θα εκδώσει τελικά την απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας αναφορικά με τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Αν και το δικαστήριο είχε διακόψει για σήμερα, τελικά αποφάσισε να εκδώσει την ετυμηγορία του μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, την ερχόμενη Δευτέρα. Σχετικό αίτημα υπέβαλε ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του υποστήριξε πως επιθυμεί να αιτηθεί ελαφρυντικά με το νέο Ποινικό Κώδικα, σε περίπτωση καταδίκης.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως αιτία για την αλλαγή ημερομηνίας είναι το περιβόητο ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το οποίο με τη νέα ποινική νομοθεσία δίνεται υποχρεωτικά σε όποιον κατηγορούμενο έχει λευκό ποινικό μητρώο. Όπως έχει ήδη γράψει νωρίτερα το News 24/7 σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της μικρής Στέλλας, σύμφωνα με τις ελαφρυντικές περιστάσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, «το ότι ο υπαίτιος έζησε σύννομα ως το χρόνο που έγινε το έγκλημα, περίσταση που δεν αποκλείεται από μόνη την προηγούμενη καταδίκη του για ελαφρό πλημμέλημα (άρθρ. 84 παρ. 2 περ. α).

Οι ίδιες νομικές πηγές εκτιμούν πως ο 73χρονος κατηγορούμενος που μέχρι σήμερα αρνείται παρά τα στοιχεία, ότι ο Μαρ. Παπαγεωργίου είναι νεκρός, δεν αποκλείεται να «σπάσει» την ισόβια κάθειρξη που του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα