Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 19χρονου

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 19χρονου
sooc

Με λευκά λουλούδια στα χέρια το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Άλκη από συγγενείς και φίλους στο κοιμητήριο της Βέροιας. Στεφάνι έστειλε και η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βέροια κηδεύτηκε ο 19χρονος που έπεσε θύμα άγριας δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκης.

Κόσμος με λευκά γαρίφαλα και τριαντάφυλλα στα χέρια αποχαιρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου τον 19χρονο φίλαθλο που χάθηκε τόσο άδικα.

Η οικογένεια καθώς και οι φίλοι του αδικοχαμένου νέου, είπαν το τελευταίο στον Αλκη που τα μεσάνυχτα της Τρίτης έπεσε νεκρός μετά από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του ίδιου και ακόμη τεσσάρων ατόμων.

sooc

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Άλκη, οι οποίοι έφτασαν στο Κοιμητήριο υποβασταζόμενοι, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι δεν θα αντικρίσουν ξανά το παιδί τους, αναφέρει το voria.gr.

voria.gr

sooc

sooc

Στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη κατέθεσαν ο Δ.Σ Άρης, η Super 3, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η θύρα 13 Βορείων Προαστίων και Γκύζη, αλλά και τοπικοί σύλλογοι και φορείς, όπως αναφέρει το makthes.gr. Στεφάνι έστειλε και η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη.

veriotis.gr

sooc

Λουδούδια και σημειώματα στο σημείο της δολοφονίας

Απο χθες στο σημείο της δολοφονίας του συρρέουν δεκάδες πολίτες, φίλαθλοι από άλλες ομάδες προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι και διάφορα αντικείμενα εκεί όπου ο Άλκης δεχόταν τα άγρια χτυπήματα.

Ανάμεσά τους κι ένα γραπτό σημείωμα μαζί με ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ που άφησε άγνωστος στα κάγκελα του σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

“Δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους” γράφει το σημείωμα.

Thestival

Ποιος ήταν ο 19χρονος που δολοφονήθηκε

Σύμφωνα με το Voria, ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του. Ο πατέρας του είναι αξιωματικός του Στρατού Ξηράς που πρόσφατα αποστρατεύτηκε. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Ο Άλκης ήταν φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για οργανωμένη ομαδική και οπαδική δράση, ούτε και εν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

sooc

Οι λεπτομέρειες της νεκροτομής

Ενδεικτική της βαρβαρότητας και της μανίας που επέδειξαν οι δράστες έναντι του θύματός του είναι οι συνθήκες θανάτου του όπως καταλήγει η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στον 19χρονο, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ.

Το θύμα έφερε τρία τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και στα δύο κάτω άκρα χωρίς να υπάρχει τρώση αρτηρίας και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που συνδυαστικά επέφεραν τον θάνατό του.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν και αναλύουν βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή, ενώ λόγω του πανδαιμόνιου που επικράτησε στο σημείο, αρκετές καταθέσεις δίνουν μία συγκεχυμένη εικόνα ως προς τον ακριβή αριθμό των δραστών, που φαίνεται να είναι μάλλον 7-8 άτομα. Από το σημείο βρέθηκε, κατασχέθηκε και εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση ένα αιχμηρό αντικείμενο ώστε να εξεταστεί αν χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Προσαγωγές και εξέταση ατόμων από το οπαδικό χώρο, συνεχείς καταθέσεις και βοήθεια από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν επιστρατευθεί ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατόν η Αστυνομία να φτάσει στα ίχνη των δραστών, με την Ασφάλεια να έχει ρίξει όλο της το βάρος στην σύντομη εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης.

Το ιστορικό της δολοφονίας

Η δολοφονία σημειώθηκε στην οδό Θεοδώρου Γαζή, όταν άγνωστος αριθμός ατόμων που επέβαιναν σε δύο οχήματα επιτέθηκε στους τρεις νεαρούς που μετέβαιναν πεζή στον δρόμο. Οι αρχές εξετάζουν πληροφοροίες ο 19χρονος και οι δύο φίλοι του να μη δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά, αλλά με μικρό δρεπάνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: “Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…” και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα