Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ενοχή τριών κατηγορουμένων ζητά ο εισαγγελέας

Φωτογραφία από το γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017
Φωτογραφία από το γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017 EUROKINISSI

Να μην μετατραπούμε σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προτείνοντας την καταδίκη των τριών κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία του ποινικολόγου Μ. Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2013.

Καταπέλτης σε βάρος των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ήταν ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη τους επισημαίνοντας ότι η κοινωνία δεν πρέπει να μετατραπεί «σε μια λατινοαμερικανικού τύπου» όπου δικαστές και δικηγόροι οπλοφορούν για την προστασία τους.

Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017
Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 EUROKINISSI

«Προτείνω την ενοχή τους όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος εισηγήθηκε στο δικαστήριο την ενοχή των την ενοχή των Λεκοτσάι, Μπραχιμάι και Ντούτσε για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όπως εξήγησε, οι κατηγορούμενοι στόχευσαν σε ένα «άμεσο και καθηλωτικό μήνυμα» προκειμένου να λάβουν χρήματα από τον πελάτη του, Αρ. Φλώρο, τον οποίο εκβίαζαν.

Όσο για τον ποινικολόγο που έπεσε νεκρός στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Οκτωβρίου του 2017, είπε: «Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνια και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδοκητος... Έγινε θυσία».

Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017
Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 EUROKINISSI

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση, ο Γ. Αντωνόπουλος, πολιτική αγωγή στην υπόθεση Energa, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», δεν ήταν άμεμπτος. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε η πλευρά του ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, με το δικηγόρο και θύμα να αρνείται κατηγορηματικά, ενώ το ίδιο έπραξε και ο κατηγορούμενος Λεκοτσάι. Συγκεκριμένα, κατά την πρόταση, ο Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Αρ. Φλ'ωρο μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνοπούλου.

Ο εισαγγελέας ανέπτυξε το σκεπτικό του, λέγοντας: «Αποδεικνύεται ότι το μήνυμα προς τον Αρ. Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστηρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος απο φόβο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζαφειρόπουλος, Δικαιοσύνη
SHARE: