ΕΦΚΑ: Στο ΣτΕ η δίκη για τις περικοπές συντάξεων, μισθών και δώρων

To Συμβούλιο της Επικρατείας
To Συμβούλιο της Επικρατείας EUROKINISSI

Σε πρότυπη δίκη προχωρά του Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί η Ολομέλεια για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας, που περικόπηκαν το 2012 με το Μνημόνιο 2.

Στη διενέργεια πιλοτικής δίκης προχωρά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το ζήτημα των περικοπών συντάξεων, δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, που περικόπηκαν το 2012 με το Μνημόνιο 2.

Το ανώτατο δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα του ΕΦΚΑ, όπως το υπέβαλε πριν από μερικές ημέρες, καταλήγοντας ότι εκείνο θα πρέπει να αποφανθεί για τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ν. 4051/2012 και 4093/2012 και για την κατάργηση των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας, λόγω σπουδαιότητας.

Στη σχετική απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι «το εναγόμενο ν.π.δ.δ. επικαλούμενο τις σκέψεις 10, 17 και, ιδίως, 18 της απόφασης 1891/2019 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας προβάλλει ότι με την επίμαχη αγωγή τίθενται τα ακόλουθα ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που έχουν συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων, δεδομένου ότι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές» και καταλήγει: «να εισαχθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ειδικότερα δε ενώπιον της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, η εκκρεμής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΦΚΑ, Συντάξεις
SHARE:

24Media Network