Αφέθηκε ελεύθερη 55χρονη που έταζε χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Αφέθηκε ελεύθερη 55χρονη που έταζε χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 55χρονη που είχε συλληφθεί για εξαπάτηση 36 ατόμων υποσχόμενη την ένταξή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα η 55χρονη η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία και τη δικογραφία που ακολούθησε, είχε καταφέρει να εξαπατήσει τριάντα έξι άτομα, προσποιούμενη την υπάλληλο διάφορων υπηρεσιών του Δημοσίου και υποσχόμενη την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Συνολικά είχε αποσπάσει από τα 36 άτομα περισσότερα από 51.000 ευρώ.

Η 55χρονη, στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη για άπατη σε βαθμό κακουργήματος, κατά την απολογία της σήμερα στον ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος της και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα να εμφανίζεται κάθε 1η και 15 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Η 55χρονη συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη με την αυτόφωρη διαδικασία όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι σε συνάντηση που είχε με έναν 27χρονο μία 26χρονη, απέσπασε συνολικά και από τους δύο 526 ευρώ, υποσχόμενη να τους εντάξει σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα αν τής καταβάλουν χρηματικά ποσά που δήθεν χρειαζόταν για τη διαδικασία της ένταξής τους.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, η 55χρονη από το τέλος του 2011 προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων τους, με το πρόσχημα της ένταξης ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, είχε καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από 51.000 ευρώ από 36 συνολικά άτομα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network