Αποκαλυπτικό βίντεο από τη βίλα με την ηρωίνη

Αποκαλυπτικό βίντεο από τη βίλα με την ηρωίνη
Πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες της 12 Ιουνίου 2014, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων. Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr). Επιπλέον, κατα Eurokinissi

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την επιχείρηση στη βίλα με τα περίπου 500 κιλά ηρωίνης στη Φιλοθέη. Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες (vid)

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και απέδωσε καρπούς με ένα ισχυρό πλήγματα στα μεγάλα κυκλώματα.

Συνελήφθη ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, εφοπλιστής με καράβια – δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι. μαζί του συνελήφθη και η πρώην σύζυγός του αλλά και ο ανήλικος γιος του.

Είχε προηγηθεί η πλήρης συνεργασία των υποδιευθύνσεων δίωξης ναρκωτικών Λιμενικού και ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ, και του εν Αθήναις κλιμακίου της αμερικάνικης υπηρεσίας της δίωξης ναρκωτικών, της περιβόητης DEA.

Το βράδυ της Πέμπτης, όταν πολυτελή αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τη βίλα στη Φιλοθέη, εκεί δηλαδή που βρέθηκαν εκατοντάδες κιλά ηρωίνης, συμβατικά οχήματα με αστυνομικούς τους πήραν στο κατόπι. Μόλις έφτασαν στην αποθήκη στο Κορωπί οι άνδρες των Αρχών, ανάμεσά τους και κομάντος του Λιμενικού, εισέβαλαν και τους συνέλαβαν.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχουν μπει ένα κινητό, του 15χρονου συγκεκριμένα, καθώς από εκεί έχουν σταλεί πολλά μηνύματα (sms).

Οι Αρχές προσπαθούν να καταλάβουν εάν η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή και κόρη επιχειρηματία διαμαντιών γνώριζε για τη διακίνηση, κάτι που η ίδια αρνείται.

Όπως γίνεται γνωστό, έχουν κατασχεθεί και τέσσερα πολυτελή οχήματα, ενώ τα ναρκωτικά έρχονταν από την περιοχή του Αφγανιστάν μέσω Τουρκίας και υπάρχουν και Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι κρατούνται. Οι συγκεκριμένοι μόλις έφερναν την ηρωίνη, στη συνέχεια διέμεναν σε ακριβά ξενοδοχεία της Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα