Άρειος Πάγος: Επικύρωσε ποινή 8ετούς κάθειρξης στον χρυσαυγίτη βιαστή της Ιεράπετρας

Άρειος Πάγος: Επικύρωσε ποινή 8ετούς κάθειρξης στον χρυσαυγίτη βιαστή της Ιεράπετρας
Άρειος Πάγος Eurokinissi

Ο 58χρονος προπονητής είχε βιάσει επανειλημμένως 14χρονη αθλήτρια στα αποδυτήρια ενώ είχε κατηγορηθεί ότι έκανε συστηματικά κύρηγμα σε μαθητές υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Την ποινή κάθειρξης 8 ετών, που είχε επιβληθεί ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε 58χρονο έγγαμο προπονητή με 4 παιδιά για το αδίκημα του βιασμού κατʼ εξακολούθηση (παρά φύσιν) 14χρονης ανήλικης αθλήτριας του στίβου μέσα στα αποδυτήρια, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Ο 58χρονος ήταν και καθηγητής Σωματικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είχε παντρευτεί αθλήτρια που προπονούσε. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματά του ως αβάσιμα ενώ απορρίφθηκε και η αίτηση για ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γυμναστής είχε βιάσει επανειλημμένα τη 14χρονη τότε αθλήτρια, ενώ στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε ισχυριστεί πως η σεξουαλική επαφή αυξάνει και τις αθλητικές επιδόσεις των γυναικών.

Στην απολογία του πάντως ισχυρίστηκε πως ό,τι συνέβη έγινε και με τη συγκατάθεση της παθούσας, η οποία τον είχε ερωτευτεί και με την οποία διατηρούσε σχέση. Στην απόφαση του Εφετείου αφαιρέθηκε ο χαρακτηρισμός του κατ’ εξακολούθηση βιασμού και η ποινή επιβλήθηκε μόνο για τη μία τετελεσμένη πράξη.

Η υπόθεση του βιασμού ήρθε στην επιφάνεια το 2015 όταν ο 58χρονος κατηγορήθηκε από την ΕΛΜΕ Λασιθίου ότι ως διευθυντής του Νυχτερινού Λυκείου Ιεράπετρας έκανε συστηματικά κήρυγμα στους μαθητές υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος τότε μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είχε αντικρούσει τις κατηγορίες. Ακούγοντάς τον όμως η νεαρή γυναίκα βγήκε στον αέρα του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού και κατήγγειλε δημόσια το μυστικό που επί χρόνια έκρυβε μέσα της.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, ωστόσο πέτυχε την αποφυλάκισή του επικαλούμενος λόγους υγείας, καθώς ισχυρίστηκε πως πάσχει από τη νόσο των δυτών.

Ο ίδιος άνθρωπος βρισκόταν στο εδώλιο των κατηγορουμένων και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί και σε τρία χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα