Διακινούσαν παράνομους μετανάστες από Τουρκία, μέσω Σάμου στην Αθήνα

Διακινούσαν παράνομους μετανάστες από Τουρκία, μέσω Σάμου στην Αθήνα

Η μεταφορά πραγματοποιούνταν από την Σάμο με φορτηγό όχημα, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης

Συνελήφθησαν στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, τέσσερα άτομα για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Πρόκειται για δύο Αφγανούς, ηλικίας 31 ετών και δύο Έλληνες, 32 και 36 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί τους. Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία προς την Σάμο και μετέπειτα στην Αθήνα, εντοπίστηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα οι δράστες, κατελήφθησαν στον Πειραιά να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο (ως προπομπός) και Ι.Χ. φορτηγό και να μεταφέρουν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης πίσω από το κουβούκλιο του φορτηγού, 20 μετανάστες εκ των οποίων 13 Ιρακινοί και 7 Ιρανοί.

ADVERTISING

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν τον βασικό ρόλο στην διοργάνωση της μεταφοράς, καθώς αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί με βάση την Τουρκία και προωθεί παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη της τάξης των 1.000-1.200 ευρώ ανά άτομο.

Περαιτέρω, η έρευνα συνεχίζεται για την διασύνδεση των διακινητών και των μεταφορέων σε παρόμοιες περιπτώσεις προώθησης μεταναστών από οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network