Δικογραφία σε βάρος χρήστη του You Tube που έβριζε μετανάστες

Δικογραφία σε βάρος χρήστη του You Tube που έβριζε μετανάστες

Αντιμέτωπος με τον νόμο βρίσκεται τώρα ένας χρήστης του διαδικτύου που έκανε υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια κάτω από αναρτημένο βίντεο στο You Tube που καταγραφόταν η διάσωση μεταναστών στη Σάμο από το Λιμενικό

Υπόθεση που αφορούσε παράβαση του Νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» διερευνήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε καταγγελία για άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος προέβη με ψευδώνυμο, σε σχολιασμό ρατσιστικού περιεχομένου, σε βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα τη διάσωση μεταναστών σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ’ εφαρμογή σχετικών Γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψε η σύνδεση διαδικτύου μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η κακόβουλη πράξη, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο χρήστης στον οποίο αντιστοιχεί. Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, στο σπίτι του δράστη σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.

Το ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network