Δίωξη για κακούργημα στον εκδότη της ‘Ακρόπολης’

Δίωξη για κακούργημα στον εκδότη της ‘Ακρόπολης’

Ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα ασκήθηκαν σε βάρος τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβιασμών μέσω της εφημερίδας "Ακρόπολη". Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία. Ο Π. Μαυρίκος βαρύνεται και για την πράξη της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Κατά την έξοδό τους από τον εισαγγελέα ο συνήγορος του εκδότη της εφημερίδας, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε:

“Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινική δίωξης προέκυψε πως ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος Κ. Φράγκος απεκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύμα είναι υπάλληλος του.

Έτσι καταρρέει το οικοδόμημα, αφού δεν χρειάζονταν η εμπλοκή του εντολέα μου μιας και είχαν οποιαδήποτε επαφή οι δυο τους.

Επίσης, ενώ υπήρχε η φημολογία ότι συνελήφθησαν και άλλοι και πως υπήρχαν και άλλοι συνεργοί τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, Μαυρίκος και Γράγκος, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Παράλληλα, η καταγγέλλουσα μίλησε και για άλλους εκδότες  οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Έχουμε μια υπόθεση με μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ ότι αξίζει”.

Από την πλευρά της, η Έλενα Μπατσούλη, δικηγόρος του Κ. Φράγκου, δήλωσε σχετικά: “Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη”.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι υπό κράτηση. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Πλούσια δράση

Η δράση του κυκλώματος στο οποίο φαίνεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009, ενώ η αρχή του τέλους τους ξεκίνησε από πριν περίπου έναν χρόνο, όταν ένα θύμα τους κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών τα όσα βίωνε και συγκεκριμένα ένα στέλεχος ΔΕΚΟ, που κατήγγειλε ότι δεχόταν ακόμα και απειλές κατά της ζωής της και μελών της οικογένειάς της από τον κακοποιό εκδότη και τους «δημοσιογράφους».

Μάλιστα, οι δυσφημιστικές δημοσιεύσεις που έκανε η εφημερίδα «Ακρόπολη» οδήγησαν στην παραίτηση τότε του στελέχους της ΔΕΚΟ. Οι πολύμηνες έρευνες των Αρχών ανέδειξαν πως θύματα των δραστών υπήρξαν ακόμα και ένας γνωστός επιχειρηματίας, διάφορες ΔΕΚΟ και τράπεζες, ενώ μέλη του κυκλώματος ελίσσονταν μέσα από τις σχέσεις τους με πολιτικούς και κόμματα.

Ο κοριός της ΕΥΠ που επιστρατεύτηκε και σε αυτή την περίπτωση, κατέγραψε πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών των κακοποιών με τα θύματά τους, όπου υπήρξαν περιπτώσεις που τους ενοχλούσαν δεκάδες φορές μέσα στην ίδια ημέρα και έφταναν στο σημείο να βρίζουν και να εκτοξεύουν απίστευτες απειλές σε βάρος των θυμάτων τους, για τα οποία φρόντιζαν να μάθουν τα πάντα για την καθημερινότητά τους, ακόμα και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, ώστε να τους απειλούν μεταξύ άλλων με δημόσια διαπόμπευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα