Δολοφονία Άλκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στους οκτώ συλληφθέντες

Δολοφονία Άλκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στους οκτώ συλληφθέντες
Eurokinissi

Οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη κατηγορούνται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Πήραν προσθεσμία για να απολογηθούν.

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου. Συγκεκριμένα, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, την πόρτα της 7ης ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη INTIME

Η αποχώρηση τους από το δικαστικό Μέγαρο έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά την προσέλευσή τους, δηλαδή κάτω από έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένους πολιτών που τους επιτέθηκαν φραστικά με φράσεις όπως «δολοφόνοι». Οι αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό από την είσοδο του Μεγάρου μέχρι το μεταγωγικό βαν.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, στην κατοχή των τριών εκ των οκτώ συλληφθέντων βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με ρητή δικάσιμο.

Δολοφονία Άλκη: Ο 21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι

Ο 21χρονος Έλληνας (και όχι ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής) ήταν ο δράστης που κρατούσε το φονικό όπλο (δρεπάνι) και χτυπούσε με μανία τον άτυχο 19χρονο Άλκη, όπως προέκυψε από την ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών σε συνδιασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναμένονται.

Ο συγκεκριμένος δράστης, τον οποίο “έδειξαν” οι υλόποιποι επτά κατηγρούμενοι, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές. Πλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής περιμένουν να δουν τι θα πουν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες έναντι του Ανακριτή και πως θα διαχωρίσουν τους ρόλους τους οι ίδιοι.

Μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη INTIME

 

Σε Αθήνα και Αλβανία οι έρευνες για τους δύο καταζητούμενους

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης και για δύο ακόμα υπόπτους. Ο ένας είναι ένας Έλληνας 25 ετών, άτοικος Αθηνών και ο δεύτερος είναι ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που έχει διαπιστωμένα διαφύγει στη χώρα του.

Για τον πρώτο είναι ενήμερες οι Αρχές στην Αττική ενώ για τον δεύτερο θα γίνουν ενέργειες ώστε να γίνει διεθνές το ένταλμα και ενημερωθούν μέσω Interpol οι αλβανικές Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψή του 20χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου πρώτου συλληφθέντα και είχαν από κοινού απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό του μπαράζ των οκτώ συλλήψεων

Μετά από επίπονη και διαρκή έρευνα των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν όχι από αποτυπώματα αλλά από ανάλυση της άρσης τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, βιντεοληπτικά υλικά, μαρτυρίες κλπ. όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μόνο ένα αντικείμενο άλλωστε είχε βρεθεί στον χώρο και αυτό ήταν το μικρό δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα για τυχόν γενετικά ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Από τις Αρχές εκδόθηκαν χθες, 10 εντάλματα σύλληψης και αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις εκ των εμπλεκομένων, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας 23, 22, 20 και 21 ετών. Πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ο 22χρονος Έλληνας ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ιδιοκτησίας του πατέρα του, το οποίο βρέθηκε μάλιστα κρυμμένο σε αρκετή απόσταση από την οικία του αλλά στην ίδια περιοχή.

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθησαν τέσσερις ακόμη Έλληνες, δύο ηλικίας 21 ετών, ένας 20 και ένας 23 ετών. Μαζί με τον 23χρονο Αλβανό, οι συλληφθέντες πλέον είναι εννέα. Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες κρύβονταν σε σπίτια φίλων τους για να διαφύγουν της σύλληψης και μόλις δύο βρέθηκαν στις οικίες τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα