Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ενώπιον του ανακριτή ο 23χρονος – Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ενώπιον του ανακριτή ο 23χρονος – Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες
Ο 23χρονος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη ΙΝΤΙΜΕ

Το κατώφλι του τακτικού ανακριτή πέρασε το πρωί για την απολογία του ο 23χρονος, ενώ οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη οδηγούνται στον εισαγγελέα. Αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Απολογείται σήμερα, Δευτέρα (07/02), ο 23χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του 23χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο ίδιος οδηγήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση “καρμπόν” που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο 23χρονος που αρχικά τηρούσε άκαμπτη στάση αρνούμενος τα πάντα, παραδέχεται τώρα ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου. Σε δήλωσή του μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Σιμόπουλου, ο ίδιος παραδέχεται ότι βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης, αλλά δεν δολοφόνησε ο ίδιος τον 19χρονο, ούτε ήρθε σε φυσική επαφή με τους δύο τραυματίες φίλους του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο 23χρονος υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το βράδυ της δολοφονίας.

Λουλούδια και φανέλες εις μνήμην του 19χρονου Άλκη ΙΝΤΙΜΕ


Στον εισαγγελέα και οι οκτώ νέοι συλληφθέντες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση είχαμε την Κυριακή (06/02), καθώς οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε συλλήψεις οκτώ εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, χθες εκδόθηκαν συνολικά δέκα εντάλματα σύλληψης και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη οκτώ εκ των εμπλεκομένων.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής (06/02) στα χέρια των αρχών κατέληξαν τέσσερα άτομα. Από αυτούς τρεις είναι Έλληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας 23, 22, 20 και 21 ετών. Τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις οπαδικής βίας.

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθησαν δύο ακόμη Έλληνες, ηλικίας 20 και 21 ετών ενώ το βράδυ την ίδια κατάληξη είχαν δύο ακόμα Έλληνες, 23 και 21 ετών.

Μαζί με τον 23χρονο, οι συλληφθέντες πλέον είναι εννιά, ενώ ανάμεσα στους αναζητούμενους με ένταλμα είναι και ο 20χρονος που είχε συμμετάσχει μαζί με τον 23χρονο ομοεθνή του στο επεισόδιο του 2019 και πάλι στου Χαριλάου και φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Ανάμεσά, λοιπόν, σε αυτούς που περνούν την πόρτα του εισαγγελέα και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι και οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος

Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος, μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα