Δολοφονία στου Φιλοπάππου: Ισόβια για το θάνατο του Νίκου Μουστάκα

Αστυνομικοί περνούν κορδέλα ασφαλείας
Αστυνομικοί περνούν κορδέλα ασφαλείας EUROKINISSI

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε την ανωτάτη των ποινών στους δύο κατηγορούμενους που φέρονται να έσπρωξαν τον 25χρονο Νίκο Μουστάκα από τον γκρεμό.

Ισόβια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση δολοφονίας του Νικ. Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην ζητούν τη χορήγηση ελαφρυντικών για τους εντολείς τους.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και για επιμέρους πράξεις όπως ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και σύσταση συμμοριας. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία Λ ζήτησε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όπως ανέφερε, «από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά, καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους».

Το σημείο στο λόφο του Φιλοπάππου όπου βρήκε το θάνατο ο 25χρονος φοιτητής
Το σημείο στο λόφο του Φιλοπάππου όπου βρήκε το θάνατο ο 25χρονος φοιτητής EUROKINISSI

Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω

Γεμάτη εντάσεις ήταν και η υπόλοιπη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου Νικ. Μουστάκα. Η μητέρα του άτυχου νεαρού συχνά -ιδίως κατά τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων- ξεσπούσε φωνάζοντας από τη θέση του ακροατηρίου, ενώ ακόμη και ο μεταφραστής ζήτησε από το δικαστήριο λίγο χρόνο για να ηρεμήσει, εξηγώντας πως και ο ίδιος έχει χάσει το παιδί του.

«Ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Ο νεαρός καθόταν κοντά στο γκρεμο. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε», είπε στην απολογία του ο Πακιστανός κατηγορουμενος.

Μητέρα: Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά!

Διερμηνέας: δεν αισθάνομαι καλά από την στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος στην αρχή της διαδικασίας δεν είχε τοποθετηθεί επί της ενοχής ή αθωότητά του, ισχυρίστηκε πως μοναδικός φυσικός αυτουργός είναι ο συγκατηγορούμενός του, πακιστανικής καταγωγή. «Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε με τους συγκατηγορουμένους μου. Εγώ με τον ανήλικο πήγαμε στην κοπέλα και της πήραμε το κινητό. Ο Πακιστανός είχε αναλάβει τον άνδρα. Όσο έψαχνα την τσάντα της κοπέλας άκουσα τον Πακιστανός να έρχεται και να μου φωνάζει πάμε να φύγουμε, δεν κατάλαβα γιατί ούτε είδα τι έγινε με το νεαρό. Δεν γνωρίζω εάν τον πέταξε στο γκρεμο. Ήταν πιο εύκολο να πάω στη κοπέλα γιατί δεν αντιδρούσε» είπε ο Ιρακινός και πρόσθεσε: «Ζητάω συγνώμη δεν το πιστεύω ακόμα ότι έγινε αυτό το πράγμα. Ποτέ δεν σχεδίασα κάτι τέτοιο, πήγαμε να κλέψουμε αλλά όχι να σκοτώσουμε. Δεν ξέρω πως έγινε κάτι τέτοιο. Εγώ ήμουν μόνο στο κορίτσι δεν έφτασα ποτέ δίπλα στον άνδρα. Μετά από λίγο ήρθε ο άλλος και μου είπε να φύγουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία στου Φιλοππάπου: "Ο Νίκος τους παρακαλούσε να μην τον σπρώχνουν προς τον γκρεμό"

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ομολόγησαν οι δράστες - Αναγνωρίστηκαν από την φίλη του θύματος

Φιλοπάππου: Ο 25χρονος πάλεψε πριν την πτώση-Του πήραν και την αλυσίδα από τον λαιμό

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Καταδικάστηκε ο ανήλικος κατηγορούμενος

Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στο λόφο του Φιλοπάππου

SHARE: