Εισαγγελέας: Οι ληστές του Βελβεντού δεν είναι τρομοκράτες

Εισαγγελέας: Οι ληστές του Βελβεντού δεν είναι τρομοκράτες
Φωτογραφίες που δόθηκαν στις δηλώσεις του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Στάθη σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. G4PHOTOS

Ο εισαγγελέας Γ. Πεπόνης προτείνει την ενοχή των ληστών του Βελβεντού Κοζάνης ως απλούς κακοποιούς όχι ως τρομοκράτες

Υπενθυμίζεται πως η δράση των νεαρών συνδέθηκε άμεσα με τους Πυρήνες της Φωτιάς και ευρύτερα με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Αλλά κάτι τέτοιο δεν προέκυψε, σύμφωνα με το Γρηγόρη Πεπόνη και την κρίση του, από τη διαδικασία η οποία κράτησε μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, οι Α. Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Φ. Χαρίσης, Γ. Μιχαηλίδης και Ν. Ρωμανός θα πρέπει να τύχουν και ελαφρυντικών που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο εισαγγελέας προσμέτρησε ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο το γεγονός πως οι νεαροί συμπεριφέρθηκαν καλά σε όσους μπλέχτηκαν, άθελά τους, στην ληστεία, όπως οι πελάτες της τράπεζας αλλά και κυρίως ο πολίτης που κράτησαν για λίγη ώρα ως όμηρο.

Επιπλέον δε διακινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Εις βάρος των νεαρών είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου (187Α) , ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς είχαν ευθύς εξαρχής αρνηθεί ότι οι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Βελβεντό υπήρξαν μέλη της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα