Γλυφάδα: Έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο στόχος ήταν γνωστός μαφιόζος στην Αυστραλία

Γλυφάδα: Έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο στόχος ήταν γνωστός μαφιόζος στην Αυστραλία
Φωτογραφία από το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη στο υπαίθριο πάρκινγκ στην Γλυφάδα Eurokinissi

Τα στοιχεία του στόχου της απόπειρας δολοφονίας με βόμβα στο αυτοκίνητο του θύματος παραπέμπουν σε άτομο που έχει απασχολήσει τις Αρχές της Αυστραλίας για μαφιόζικη δραστηριότητα ως πρώην επικεφαλής συμμορίας μηχανόβιων γνωστής ως "Comanchero". Έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το ίδιο άτομο και για το αν είχε εμπλακεί στην Ελλάδα σε παράνομες δραστηριότητες ή αν πρόκειται για "συμβόλαιο" από την Αυστραλία.

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη στην Γλυφάδα νωρίτερα το πρωί, ποιες είναι οι δραστηριότητες του θύματος και ποια τα κίνητρα της απόπειρας δολοφονίας του όπως όλα δείχνουν.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 10 το πρωί, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, ο 56χρονος Λιβανέζος αυστραλιανής υπηκοότητας βγήκε μετά από δύο ώρες γυμναστικής όπως συνήθιζε κάθε ημέρα την ίδια ώρα από ένα γυμναστήριο, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και όταν έβαλε μπροστά την μηχανή, προκλήθηκε έκρηξη και πυρκαγιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε χέρια και πόδια.

Το θύμα ονομάζεται Amad Malkoun και σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ πρόκειται για το πρώην επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης και συγκεκριμένα συμμορίας μηχανόβιων της Αυστραλίας, γνωστής ως «Comanchero» στην οποία έχει ξεσπάσει πόλεμος τα τελευταία χρόνια και στην Αυστραλία κυκλοφορούσε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

Kαμμένα αυτοκίνητα, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε υπαίθριο πάρκινγκ με έναν τραυματία, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στη Γλυφάδα -

 

Από τις ελληνικές Αρχές δεν έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι πληροφορίες ακόμη και εξετάζουν αν όντως πρόκειται για το ίδιο άτομο, σε συνεργασία πάντα με τις Αρχές της Αυστραλίας και βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να διαπιστώσουν τόσο τα κίνητρα της επίθεσης όσο και αν αυτά προέρχονται από τυχόν δραστηριότητες εντός της χώρας μας ή από ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών στην Αυστραλία.

Μόλις σημειώθηκε η έκρηξη, ένας περαστικός απεγκλώβισε εγκαίρως από το φλεγόμενο όχημα το θύμα και κάλεσε σε βοήθεια. Στην περιοχή ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε συνολικά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον χώρο παρκινγκ, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Αγ. Νικολάου, στην Γλυφάδα.

Kαμμένα αυτοκίνητα, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε υπαίθριο πάρκινγκ με έναν τραυματία, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στη Γλυφάδα -

 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθούν τα τραύματα στα άκρα του.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν μαζί του, κάτι που μοιραία θα γίνει όταν συνέλθει από το χειρουργείο και βρεθεί σε θέση να μιλήσει. Στο σημείο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ανακάλυψαν την αυστραλιανή πινακίδα του πολυτελούς αυτοκινήτου του, μάρκας Mercedes SLS και ένα δίπλωμα με τα στοιχεία του.

Ο Λιβανέζος φέρεται να ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Κατά τη διάρκεια των ερευνών των πυροτεχνουργών των ΤΕΕΜ, εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί όπως όλα δείχνουν από την κάτω πλευρά του αυτοκινήτου και γενικά η όλη εικόνα παραπέμπει σε επαγγελματικού τύπου χτύπημα.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα