Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ ο Χάρης Τομπούλογλου

Απολογία του του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, στον ανακριτή για τον χρηματισμό των 25.000 ευρώ, Σάββατο 28 Δεκ. 2013. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Απολογία του του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, στον ανακριτή για τον χρηματισμό των 25.000 ευρώ, Σάββατο 28 Δεκ. 2013. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Τι δήλωσε κατά την έξοδό του από τον ανακριτή (Vid)

Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο Χάρης Τομπούλογλου.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς Ρέας Κατσίβελη προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση χρηματισμού από εταιρεία, την οποία φέρεται να εκβίαζε αν και η εταιρεία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του Νοσοκομείου.

Ο Χάρης Τομπούλογλου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει 25.000 ευρώ προσημειωμένα προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει έργο του Νοσοκομείου.

Στη δικογραφία περιαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και βίντεο στα οποία ο Τομπούλογλου εμφανίζεται ζητάει χρήματα και να απειλεί την εταιρεία ενώ αναφέρει ότι αν τον πληρώσουν θα φρόντιζε να τους «δώσει» και άλλο έργο.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και σύμφωνα με όσα υποστήριξε έξω από τον εισαγγελέα, τα χρήματα που του δόθηκαν ήταν δωρεά για το νοσοκομείο.

Στην ανακρίτρια απολογείται σήμερα και ο 40χρονος που συνελήφθη μαζί με τον Τομπούλογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στις πράκεις του πρωήν διοικητή του Νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Η στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει τη μίζα των 25.000 ευρώ

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ο "αγωνιστής" Τομπούλογλου με τα λεφτά της μίζας στα χέρια

Της μίζας το ανάγνωσμα: Έτσι "παγιδεύθηκε" ο Τομπούλογλου

Δηλώσεις Τομπούλογλου

SHARE:

24Media Network