Εμπρηστικός μηχανισμός έξω από την Εταιρεία Κτιριακών Υποδομών του Δημοσίου

Μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κατα την διάρκεια τηε επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κατα την διάρκεια τηε επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο φύλακας εντόπισε ένα κουτί που κρίθηκε ύποπτο και κλήθηκαν τα ΤΕΕΜ-Εντός του υπήρχε γκαζάκι, μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και καμένα σπίρτα

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που απέτυχε να εκραγεί, εντοπίστηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι σε κουτί που κρίθηκε ύποπτο από τον φύλακα, έξω από τις εγκαταστάσεις των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., του Δημοσίου, στην όδο Φαβιέρου 30 στο Μεταξούργειο.

Αμέσως κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που διαπίστωσε ότι εντός του κουτιού υπήρχε ένα γκαζάκι, ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και σπίρτα που είχαν καεί χωρίς να προκαλέσουν όμως ανάφλεξη και έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, ο οποίος παρελήφθη και θα εξεταστεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.), που δημιουργήθηκε μετά την ένωση των οργανισμών που προϋπήρχαν, ΟΣΚ κλπ.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα της εμπρηστικής επίθεσης.

SHARE:

24Media Network