Επεδίωξαν να αποκτήσουν αυτοκίνητο από τα κατασχεθέντα της Τροχαίας με τη βοήθεια δύο αστυνομικών

Επεδίωξαν να αποκτήσουν αυτοκίνητο από τα κατασχεθέντα της Τροχαίας με τη βοήθεια δύο αστυνομικών

Προσπάθησαν να αποσπάσουν κατασχεθέν αυτοκίνητο της Τροχαίας με τη βοήθεια δύο αστυνομικών. Στον εισαγγελέα τέσσερις εμπλεκόμενοι με την υπόθεση, που φέρνει στο φως απάτη αγορά αυτοκινήτου στο όνομα ανυποψίαστης πολίτη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι και συνελήφθησαν μαζί με δύο ακόμη πολίτες για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση-νόθευση και ηθική αυτουργία σε υπόθεση επιστροφής οχήματος στον ιδιοκτήτη του, παρά το γεγονός πως αυτό είχε ακινητοποιηθεί μετά τη σύλληψη του κατόχου του υπό την επήρεια μέθης. Το ακόμη πιο περίεργο της υπόθεσης είναι πως από την έρευνα προέκυψε πως οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες είχαν αποκτήσει το αυτοκίνητο με πλαστά χαρτιά, εξασφαλίζοντας δάνειο για τη χρηματοδότησή του στο όνομα μιας άλλης γυναίκας, η οποία και αγνοεί την ύπαρξή του και δηλώνει επίσης πως δεν γνωρίζει τους δράστες.

Οι δύο ιδιώτες, μια γυναίκα 31 ετών και ένας 40χρονος άνδρας, προσπάθησαν σε συνεργασία με τους αστυνομικούς (αρχιφύλακα και αστυφύλακα) να καταθέσουν πλαστογραφημένη δήλωση, εξουσιοδότηση ώστε η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου να μπορέσει να το παραλάβει από την υπηρεσία Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιφύλακας, υπό τις οδηγίες του 40χρονου, κατήρτισε πλαστή υπεύθυνη δήλωση - εξουσιοδότηση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας του οχήματος, με την οποία εξουσιοδοτούσε την 31χρονη να το παραλάβει από την υπηρεσία Τροχαίας. Την πλαστή δήλωση, στην οποία το γνήσιο υπογραφής βεβαίωνε ο Αστυφύλακας, προσκόμισε στην παραπάνω υπηρεσία, η 31χρονη συνοδευόμενη από τον Αρχιφύλακα.

Οι δράστες όμως, εντοπίστηκαν, όταν έπειτα από επικοινωνία με την πραγματική ιδιοκτήτρια πήραν τη διαβεβαίωση πως το καθεστώς ιδιοκτησίας του επίμαχου οχήματος αποτελεί προϊόν απάτης, ενώ τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι η υπεύθυνη δήλωση που προσκόμισαν οι εμπλεκόμενοι είναι πλαστή. Έτσι ήρθε στο φως και η απάτη με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος, αφού η γυναίκα που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια αγνοούσε τόσο την ύπαρξη του, όσο και τους ίδιους τους δύο εμπλεκόμενους.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος και διέταξε την σύλληψη τους, ενώ θα οδηγηθούν ενώπιον την Τρίτη. Στο πλαίσιο των ερευνών στην οικία του Αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κενές υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες έφεραν σφραγίδες της αστυνομικής αρχής. Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί προς φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου υλικού.

Τέλος, με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network