Επίθεση στον Παπαδήμο: 'Δυνατός παίκτης' ο 29χρονος βομβιστής- Πρόλαβαν νέο μπαράζ χτυπημάτων

Έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28/10 τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28/10 τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο 29χρονος συνελήφθη για τις επιστολές - βόμβες στον πρώην πρωθυπουργό και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στην κατοχή του βρέθηκαν οπλισμός και εκρηκτικά

«Είμαστε βέβαιοι ότι είναι δυνατός παίκτης», ο 29χρονος συλληφθείς, τόνισε στο News24/7 υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρούν ότι πρόλαβαν να τον συλλάβουν ώρες πριν από ένα νέο μπαράζ χτυπημάτων.

Την πεποίθηση αυτή την στηρίζουν όχι μόνο στις σχεδόν έτοιμες βόμβες που κατέσχεσαν στην κατοχή του τις οποίες ετοιμαζόταν κάπου να μεταφέρει, ίσως σε άλλο κρησφύγετο, αλλά και στο ότι μέχρι σήμερα η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για τα προηγούμενα χτυπήματα δεν έχει βγει με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι ο κύκλος χτυπημάτων του σχεδίου «Νέμεσις ΙΙ» να είναι ουσιαστικά ακόμα ανοιχτός.

Αυτός που μένει τώρα είναι να εντοπιστούν τυχόν γιάφκες και με άλλο υλικό και βεβαίως να συλληφθούν οι συνεργοί του που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν. Άλλωστε και μία γειτόνισσά του ανέφερε σε δημοσιογράφους στη γειτονιά της οδού Αλκαμένους και Περγάμου, πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου 5 ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι που είχε νοικιάσει.

Περιέγραψε πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Η ίδια αναφέρθηκε στην παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: «Μπράβο τα καταφέραμε».

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα, πρωινές ώρες, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επί της οδού Αλκαμένους, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, τον Μάρτιο του 2017.

Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της ΕΕ και στις 25 Μαΐου είχαν αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν τρεις κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του κέντρου που φέρεται να είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, στο πατρικό του σπίτι και σε ένα ακόμα φιλικό του σπίτι. Ήδη έχουν κατασχεθεί σημειώσεις και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα εξεταστούν μήπως διαπιστώσουν οι αστυνομικοί τους νέους στόχους.

Το συγκεκριμένο άτομο το 2011 είχε συμμετάσχει σε επεισόδια, φέρεται να επισκεπτόταν συχνά τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις Φυλακές και έτσι μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ως πιθανά στρατολογημένο μέλος, το οποίο στη συνέχεια απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τον έπιασαν με έτοιμες βόμβες στα χέρια-Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

- 8 πλαστές ταυτότητες,

- 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

- πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

- πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

- πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη”.

Η Αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεσή της «ορφανό» DNA και αποτύπωμα από το μπαράζ του Μαρτίου

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό, ειδικά μετά το μπαράζ επιθέσεων του Μαρτίου με το σχέδιο Νέμεσις ΙΙ της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου τραυματίστηκε μία υπάλληλος του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όταν άνοιξε μία παρόμοια επιστολή παγιδευμένη με πυροτεχνική ύλη στο Παρίσι, όπως επίσης είχε εντοπιστεί παρόμοια επιστολή από τις γερμανικές Αρχές προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν άλλα 8 τέτοια δέματα από τις Αρχές.

Σε ένα από αυτά τα 8 δέματα, οι Αρχές εντόπισαν ένα «ορφανό» DNA και αποτύπωμα, τα οποία βεβαίως δεν άνηκαν ούτε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ ούτε σε σεσημασμένο πρόσωπο, όμως αποτελούσε το σημαντικότερο εύρημα που είχε στην διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική από τότε.

Αντίστοιχο εύρημα φαίνεται πως είχαν ανακαλύψει και οι γερμανικές Αρχές στην αντίστοιχη επιστολή-βόμβα προς τον Σόιμπλε, το οποίο ενδεχομένως οδήγησε στον συλληφθέντα, ενώ ανάλογη επιστολή-βόμβα έγινε απόπειρα να αποσταλεί σε ιταλικό οίκο αξιολόγησης, όμως ήταν ένα από τα 8 δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. εγκαίρως και εξουδετερώθηκαν.

Προκήρυξη για εκείνο το μπαράζ δεν είχε αποσταλεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει προαναγγείλει ότι θα το πράξει, ενώ στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως "ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

"Έχουμε ακόμα την οργή. Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα".

Το ίδιο όμως δεν το έπραξαν και για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέα ανάληψη ευθύνης.

Οι ίδιοι λοιπόν είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο "Λερναίας Ύδρας", ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, είχε θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν είχαν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων και αυτή η έρευνα απέδωσε καρπούς.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν εντωμεταξύ στην Αντιτρομοκρατική για να μπορέσουν εγκαίρως να εξουδετερώσουν ολόκληρο τον νέο πυρήνα και το τυχόν οπλοστάσιό του πλην προλάβουν να προβούν σε νέα χτυπήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη 29χρονος για την βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Συνελήφθη ο βομβιστής του Παπαδήμου - Τον έπιασαν με βόμβες στα χέρια

SHARE:

24Media Network