Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος Ελληνοουκρανού πρώην εργοστασιάρχη

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος Ελληνοουκρανού πρώην εργοστασιάρχη
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Πατέρας και γιος φίλοι του θύματος γνώριζαν ότι το θύμα είχε πουλήσει το εργοστάσιό του, έφεραν από την Ουκρανία έναν ομοεθνή τους και έναν Ρώσο μποξέρ, που συμμετείχαν στη ληστεία και τον βασανισμό του.

Συνελήφθη στη Σαρωνίδα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., ένας 31χρονος Ουκρανός, μέλος εγκληματικής ομάδας διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ληστεία από κοινού.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν άλλοι τρεις αλλοδαποί (δύο Ουκρανοί εκ των οποίων ο ένας ήταν ο πατέρας του συλληφθέντα και φίλοι του θύματος και ένας Ρώσος μποξέρ) ηλικίας 55, 46 και 44 ετών διωκόμενοι επίσης με εντάλματα σύλληψης.

Πριν έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου 2019, πατέρας και γιος που ήταν φίλοι του 71χρονου Ελληνοουκρανού επιχειρηματία από την Άνω Βούλα και έκαναν παρέα μαζί του, γνώριζαν ότι πούλησε τότε ένα εργοστάσιο που είχε στη χώρα τους και πήρε ένα μεγάλο τίμημα γι’ αυτό, που διατηρούσε στην οικία του.

Ο πατέρας που ήταν πρώην αστυνομικός στην Ουκρανία και ο γιος του που συνελήφθη, φέρεται να ήταν χαμηλόβαθμος εισαγγελικός λειτουργός στη χώρα τους, ζούσαν πλουσιοπάροχα, κάτι που αποτελεί επίσης μέρος της έρευνας. Έστησαν την ληστεία σε βάρος του φίλου τους, έφεραν από την Ουκρανία έναν ομοεθνή τους και έναν Ρώσο μποξέρ που τους έβαλαν στο κόλπο ως φυσικούς αυτουργούς και το βράδυ εκείνο ο πατέρας έβγαλε έξω για φαγητό τον 71χρονο και μετά τον γύρισε στο σπίτι του, στην Άνω Βούλα, όπου τον ανέμεναν οι δύο στρατολογημένοι φυσικοί αυτουργοί.

Οι δράστες τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν μία σακούλα στο κεφάλι και τον κράτησαν δεμένο σε μία καρέκλα, ενώ τον γρονθοκοπούσαν ανηλεώς επί 5 ώρες, μέχρι να μαρτυρήσει που έκρυβε την πολύτιμη λεία.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι ηθικοί αυτουργοί περιφέρονταν εκτός της οικίας για να σιγουρευτούν ότι όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο. Αμέσως μετά την ληστεία όλοι μαζί διέφυγαν στην Ουκρανία, ο 31χρονος όμως γιος που είχε οικογένεια στην Ελλάδα και σπίτι στην Σαρωνίδα, επέστρεψε πίσω και συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές.

Μετά από έρευνα στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα χρηματικά ποσά των 84.780 ευρώ, 61.249 δολαρίων ΗΠΑ και 62.000 γρίβνα Ουκρανίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι οι φυσικοί αυτουργοί είχαν επισκεφτεί εκείνη την περίοδο 2-3 φορές την χώρα μας για να συναντηθούν με τους δύο ηθικούς αυτουργούς (πατέρα και γιο) και να καταστρώσουν το σχέδιό τους, ενώ και οι δύο είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο μία φορά, ο ένας γιατί φορούσε περούκα και για κατοχή πλαστών εγγράφων και ο άλλος για ζητήματα που απασχολούσε στην χώρα του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα