Μπαράζ εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις εστίασης, ένδυσης και εμπορίας καυσόξυλων

Χιονόπτωση στην Αρναία Χαλκιδικής την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)
Χιονόπτωση στην Αρναία Χαλκιδικής την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ) EUROKINISSI

Στο «στόχαστρο» των ελέγχων για έκδοση αποδείξεων μπήκαν και οι επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων, καθώς το φθινόπωρο κάνει την εμφάνισή του…

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της περασμένης Παρασκευής και του Σαββάτου, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας καθώς και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις ένδυσης, εστίασης, διασκέδασης και εμπορίας καυσόξυλων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε τέσσερις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:

-Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι δύο εργαζόμενοι, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, σε βάρος του ημεδαπού ιδιοκτήτη της επιχείρησης εκκρεμούσαν δύο  καταδικαστικές αποφάσεις και για το λόγο αυτό, συνελήφθη.

-Σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπανγκλαντές, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι τέσσερις ομοεθνείς του, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης και η ανακριβής έκδοση τριών αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 355 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

-Σε κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 350 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΔΟΥ, ΣΕΠΕ) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012 @hellenicpolice.gr & @financialpolice @hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network