Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των τρομοκρατών που σχεδίαζαν την επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των τρομοκρατών που σχεδίαζαν την επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή
Το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή INTIME NEWS

Σοκάρει ο διάλογος που είχε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων τρομοκρατών με τον "εγκέφαλο" που σχεδίαζε την επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Μέρος των σχεδίων της επίθεσης που προετοίμαζαν στην εβραϊκή συναγωγή «Chabad of Athens» και το εβραϊκό εστιατόριο «GOSTIJO», αποκαλύπτεται από διαλόγους μεταξύ του “εγκεφάλου” με έναν εκ των συλληφθέντων, πακιστανικής καταγωγής.

Μετά την αποκάλυψη ότι η ιρανική “I.R.G.C. Quds Force” βρισκόταν πίσω από την απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος στην εβραϊκή συναγωγή, ρεπορτάζ του Mega φέρνει στο “φως” τους αποκαλυπτικούς διαλόγους και φανερώνουν πώς ο 27χρονος (Χ.) δρούσε ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας στην Ελλάδα.

Οι διάλογοι:

“Εγκέφαλος”: Δύο, τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Χ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

“Εγκέφαλος”: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χ: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

“Εγκέφαλος”: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Μάλιστα, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πώς θα παρουσιαστεί η επίθεση αφού πραγματοποιηθεί.

“Εγκέφαλος”: Εσύ κάνε μου τη χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δύο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δε θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δύο τρία άτομα, να τους «καθαρίσουμε» επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Στο “στόχαστρο” των Αρχών εδώ και μήνες

Οι δύο συλληφθέντες είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες. Συνελήφθησαν πριν έναν μήνα περίπου για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στα κινητά τους εντοπίστηκαν συνομιλίες με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας για επιθέσεις, με πρώτη αυτήν στο εστιατόριο στου Ψυρρή. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου. Οπλισμός μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Οι συλληφθέντες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα από ισλαμιστές που απετράπη

Αν και κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί τζιχαντιστές στη χώρα μας, κανείς έως τώρα δεν είχε συλληφθεί με σκοπό ή λίγο πριν προκαλέσει τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα και είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια αστυνομική επιχείρηση γίνεται με σκοπό την αποτροπή τέτοιου είδους χτυπήματος στη χώρα.

Παρότι όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει γενικά μία παρακολούθηση ατόμων και περιοχών, όπως και συλλήψεων τζιχαντιστών για δράση κυρίως στη Συρία, από τον περασμένο Αύγουστο η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική, συλλέγοντας πληροφορίες και από συνεργαζόμενες Υπηρεσίες συμμαχικών χωρών, ενεργοποιήθηκαν πιο έντονα στον εντοπισμό παρακλαδιών που είχαν πυρήνα ξένη χώρα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Από τον περασμένο Νοέμβριο άρχισαν να έρχονται πιο κοντά στα συγκεκριμένα άτομα και ειδικά από τον περασμένο μήνα είχαν ταυτοποιηθεί πλήρως και είχαν τεθεί κάτω υπό στενή φυσική παρακολούθηση, αλλά και παρακολούθηση των συνομιλιών τους.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα