Ομολογία παιδοκτόνου: ‘Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα από το σπίτι’

Ομολογία παιδοκτόνου: ‘Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα από το σπίτι’
"Έσπασαν" τα ισόβια για τον πατέρα της μικρής Στέλλας Eurokinissi

Τι υποστήριξε στις αρχές για το φονικό ο παιδοκτόνος πρώην αστυνομικός, που απολογείται την Τρίτη στη Δικαιοσύνη

Ένα έγκλημα στυγνό που μπορεί να έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, με θύμα την 6χρονη Στέλλα, ο δολοφόνος όμως για ώρες προσπαθούσε να καλύψει τα ίχνη του. Ο άνθρωπος που έδωσε ζωή και μετά από έξι χρόνια την πήρε, είχε ως με μόνη του μέριμνα “να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι”, να καλύψει την αποτρόπαια πράξη του.

Ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, που την Τρίτη θα απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για την αποτρόπαια πράξη του, ομολόγησε τα ξημερώματα στην αστυνομία το φόνο της κόρης του, Στέλλας, λέγοντας: “Μην με ρωτάτε γιατί το έκανα, δεν ξέρω να σας απαντήσω”.

Στην πολυσέλιδη κατάθεση του που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν ήθελε να αποκτήσει παιδιά, αλλά επέμεινε η γύναικα τους και ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η 6χρονη κόρη του. Καταθέτει με κάθε λεπτομέρεια πώς σκηνοθέτησε την εξαφάνιση της 6χρονης Στέλλας από το σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα. Πώς προσπάθησε να μην αφήσει τα αποτυπώματα του, όταν αναστάτωσε τα δωμάτια για να φανεί ότι έγινε ληστεία και πώς πέταξε σε άλλο κάδο απορριμάτων κοσμήματα της γυναίκας του, έτσι ώστε να μπερδέψει και άλλο τις αρχές.

Περιγράφει ό,τι έκανε στην κόρη του, την οποία μετέφερε σε τρεις μεγάλες σακούλες και πέταξε σε κάδο απορριμάτων. Όπως υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές, ο ίδιος δεν έφταιγε, ούτε είχε πρόθεση, αλλά ήταν η κακιά στιγμή, αφού “έγινε κατά λάθος”, ζητώντας “ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένειά μου και απο την αγαπημένη μου Στελλίτσα που της έκανα αυτό το κακό”.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της κατάθεσής του, τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου, είναι τα εξής:

Το φονικό

“Παρακάλεσα τη Στέλλα που ήταν ακόμη ξύπνια, να την κάνω μπάνιο, αυτή όμως εξακολουθούσε να μην θέλει γιατί ήθελε τη μαμά της. Ενώ βρισκόμασταν έξω από το μπάνιο, σε ένα μικρό σαλονάκι που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της μεζονέτας όπου ζούμε, της ξαναείπα να την πάω για μπάνιο.

Την έσφιξα με το χέρι μου επάνω στο στήθος μου για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της

Η Στέλλα αρνήθηκε πάλι και ξεκίνησε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν περίπου στο ύψος τους στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει. Την έσφιξα με το χέρι μου επάνω στο στήθος μου για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει”

Σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος μπήκε για να κάνει ληστεία

“Τα έχασα, τρομοκρατήθηκα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. (…) Σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος μπήκε για να κάνει ληστεία. Άνοιξα κάποια συρτάρια και κάποιες ντουλάπες στην κρεβατοκάμαρα και αφαίρεσα από τη μπιζουτιέρα της γυναίκας μου διάφορα κοσμήματα, που όμως δεν θυμάμαι να σας πως ποιά ακριβώς ήταν αυτά. Τα συρτάρια και τις ντουλάπες για να μην αφήσω τα δαχτυλικά μου αποτυπώματα, τα άνοιξα με μια φανέλα, που κρατούσα στα χέρια μου.

Ξέχασα να σας πως ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα τη Στέλλα έβαλα και μια κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της. Μην με ρωτάτε γιατί το έκανα, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Πήρα λοιπόν τις σακούλες με τη Στέλλα και τα κοσμήματα και κατέβηκα στο δρόμο. Τις σακούλες με τη Στέλλα τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου και τα κοσμήματα τα έβαλα σε μια άλλη σακούλα. Κατέβηκα στο δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου και εκεί μέσα άφησα τη Στέλλα. Σε έναν κάδο εκεί κοντά πέταξα τα κοσμήματα της γυναίκας μου.

Δεν ήθελα να κάνουμε παιδιά

“Η Καλλιόπη με πίεζε να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά. Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν ήθελα γιατί ημουν πολύ μεγάλος για να γίνω πάλι πατέρας, εκείνη όμως επέμενε και τελικά με εξωσωματική αποκτήσαμε το Μ. και τη Στέλλα. Η Στέλλα γεννήθηκε με υπερτονία άνω και κάτω άκρων πράγμα που σημαίνει ότι στο δεξί πόδι και στο δεξί χέρι έχει κινητικά προβλήματα. Στην αρχή δεν περπατούσε καθόλου, αλλά μετά από πολλές φυσικοθεραπείες και ειδικά σχολεία έφτασε στο σημείο να περπατάει σχεδόν κανονικά. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος έπεσα σε κατάθλιψη, με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ παίρνω δύο χάπια, τα οποία είναι αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά”.

Ήταν επιθετική απέναντί μου

Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και μας είπαν οι ειδικοί. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ ασχολούμουν αποκλειστικά με τον Μ. και η γυναίκα μου με τη Στέλλα. Με αποτέλεσμα η Στέλλα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική”. Προχθές, 26/4/2017 η γυναίκα μου εισήχθη στο Τζάνειο νοσοκομείο για να αφαιρέσει λαπαροσκοπικά πέτρα στη χολή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα