Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου 'κολαστηρίου' στην Πάτρα

Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου 'κολαστηρίου' στην Πάτρα

Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας, που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Πατρών, ο 51χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα έπειτα από καταγγελίες αλλοδαπών εργατών για εκμετάλλευσή τους. Αντίθετα, ο 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον 55χρονο, αφέθηκε ελεύθερος.

Η διαδικασία της απολογίας του 51χρονου διήρκεσε περίπου 12 ώρες και η ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, εκδόθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Μάλιστα, από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν αλλά έξι άτομα, που είχε προτείνει ο κατηγορούμενος ως μάρτυρες, προκειμένου να στηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 51χρονου Θεόδωρο Χρονόπουλο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπορία ανθρώπων, όπως και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τους εργαζόμενους τούς είχε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και είχε κάνει αναγγελία πρόσληψης. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στη μονάδα, ισχυρίστηκε πως ήταν τα κέρδη των τελευταίων χρόνων από την οικονομική δραστηριότητα της μονάδας και τα κρατούσε εκεί, όπως συμπλήρωσε, λόγω οικονομικής ανασφάλειας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, προσκομίστηκαν και παραστατικά ανάληψης από τράπεζες.

Σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νόμιμα, διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε πέσει θύμα ληστείας.

Ακόμη, κατά την διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως είναι μυθεύματα οι καταγγελίες περί άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι, τη στιγμή που οδηγούνταν στον ανακριτή ο 51χρονος και ο 41χρονος, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας πραγματοποιείτο συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εργασιακής εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα ζητείτο να ληφθούν μέτρα, για την πάταξη του φαινομένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πτηνοτροφείο κολαστήριο: Μετανάστες - σύγχρονοι σκλάβοι, δούλευαν υπό την απειλή καραμπίνας

SHARE:

24Media Network