Προσαγωγές σε άτομα του στενού κύκλου του 14χρονου. Τον σκότωσαν με κουζινομάχαιρο

Προσαγωγές σε άτομα του στενού κύκλου του 14χρονου. Τον σκότωσαν με κουζινομάχαιρο

Στο στενό φιλικό κύκλο του 14χρονου έχουν στρέψει τις έρευνές τους οι Αρχές και ειδικά σε όσα παιδιά ήταν μαζί του το βράδυ στο αναψυκτήριο. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα (Pics + Vids)

Θέμα χρόνου θεωρούν οι Αρχές την εξιχνίαση της φριχτής δολοφονίας του 14χρονου στην περιοχή της Γέφυρας στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Από το μεσημέρι έχουν προσαχθεί και εξετάζονται όλοι οι φίλοι του παιδιού και πιο συγκεκριμένα όσοι βρίσκονταν παρόντες το βράδυ μαζί του στο αναψυκτήριο του χωριού που βγήκε έξω με έναν φίλο του.

Το ματωμένο κουζινομάχαιρο που βρέθηκε στο σημείο έχει ό,τι χρειάζονται οι Αρχές συν το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια του παιδιού από την πάλη που προηγήθηκε για να μπορέσουν να εξιχνιάσουν την φρικτή δολοφονία, που όλα δείχνουν πως ήταν αποτέλεσμα μίας παρεξήγησης στο χωριό και δεν ήταν κάποιος τυχαίος δράστης εναντίον ενός τυχαίου θύματος.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν λάβει επίσης υλικό κλειστών κυκλωμάτων από δύο επιχειρήσεις του χωριού που εξετάζουν καρέ-καρέ, μήπως διαπιστώσουν κάτι από την διαδρομή που ακολούθησε τη νύχτα το παιδί για να γυρίσει στο σπίτι του. Πρόσθετα, έχουν γίνει κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των προσαχθέντων που έκρινε αναγκαίο η Ασφάλεια.

 

Τόσο οι αστυνομικοί όσο και η ιατροδικαστής που έκαναν την αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε νεκρό το παιδί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως όλα έγιναν στο σημείο που βρέθηκε, δεν έγινε αλλού το έγκλημα και μεταφέρθηκε εκεί, αντιθέτως εκεί δέχτηκε την επίθεση και εκεί έχασε τις αισθήσεις του το άτυχο αγοράκι μέχρι που ξεψύχησε.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όταν ο 14χρονος βγήκε για μία έξοδο με έναν φίλο του και συνάντησαν την υπόλοιπη παρέα τους στο αναψυκτήριο του χωριού. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι δρόμοι των δύο φίλων χώρισαν μερικά δεκάδες μέτρα πριν τα σπίτια τους και το άλλο αγοράκι επέστρεψε στο σπίτι περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως και για τον φίλο του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να ανησυχήσουν καθώς περνούσε η ώρα και έσπευσαν να δηλώσουν την εξαφάνιση του παιδιού τους στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισαν αγωνιώδεις αναζητήσεις για τον εντοπισμό του μικρού αγοριού, με αποτέλεσμα περίπου στις 10:30 σήμερα το πρωί να εντοπιστεί νεκρό και μάλιστα άγρια δολοφονημένο σε σχετικά ερημικό σημείο, μέσα σε χωράφι απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο της Γέφυρας, σε αντίθετο σημείο από το σπίτι και μάλιστα από τον πατέρα ενός παιδιού της παρέας του 14χρονου, που βοηθούσε στις έρευνες.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ιατροδικαστής, η οποία διαπίστωσε πως το άτυχο αγοράκι έφερε τουλάχιστον δύο βαθιά τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και συγκεκριμένα στην τραχηλική χώρα με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά και στην αριστερή αυχενική χώρα, πιθανόν από δεξιόχειρα που του στέρησαν τη ζωή… Πρόσθετα, το παιδί που πάλεψε για τη ζωή του έφερε αμυντικά τραύματα από μαχαίρι στο χέρι του και στα νύχια του εντοπίστηκε, όπως προαναφέρθηκε, ξένο γενετικό υλικό.

 

Το κίνητρο της δολοφονίας σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να ήταν η ληστεία, αφού τα προσωπικά του αντικείμενα, χρήματα και κινητό τηλέφωνο που είχε απενεργοποιηθεί από νωρίς, βρέθηκαν στο σημείο ούτε φαίνεται να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά άγριο έγκλημα και μάλιστα σε βάρος ενός μικρού παιδιού και για αυτό ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται επί ποδός για να μπορέσει σύντομα να διαπιστώσει τι συνέβη και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το πρωτοφανές φονικό στην περιοχή… αλλά και στη χώρα.

 

Πυρετώδεις είναι και οι προσπάθειες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος για βοηθήσουν τις Αρχές στην άμεση εξιχνίαση, που δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμα και εντός της ημέρας. Η σορός του μικρού παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή.

(Φωτογραφία:  e-koufalia.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα