Προσήχθη Αμερικανός τουρίστας γιατί σήκωσε drone στην Ακρόπολη

Ασυνομία και αρχαιοφυλάκες δεν επέτρεψαν σε μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτήσουν πανό στην Ακρόπολη την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ασυνομία και αρχαιοφυλάκες δεν επέτρεψαν σε μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτήσουν πανό στην Ακρόπολη την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε ένας τουρίστας ο οποίος είχε φέρει μαζί του και τα …παιχνίδια του και διάλεξε και το λάθος μέρος να παίξει με αυτά…

Στην προσαγωγή ενός 45χρονου Αμερικανού προχώρησαν άντρες της Κρατικής Ασφάλειας στη περιοχή της Ακρόπολης. Η Αστυνομία ενημερώθηκε πως ένα drone πετούσε πάνω από την περιοχή και σύντομα αναπτύχθηκαν δυνάμεις για να εντοπιστεί ο χειριστής του.

Σημειώνεται, πως πέρα από το ευαίσθητο της χρονικής στιγμής που διάλεξε ο χειριστής του να σηκώσει το αερομοντέλο, εξίσου ευαίσθητη είναι η περιοχή που διάλεξε, για μάλλον ευνόητους λόγους, ενώ δεν υπάρχει ακόμα και το σχετικό νομικό πλαίσιο που θα διέπει την πτήση των αερομοντέλων και μέχρι τώρα γίνονται με κάποιες προσωρινές άδειες, προφανώς όχι στο συγκεκριμένο σημείο όμως και όσες πτήσεις τέτοιου είδους γίνονται χωρίς έστω μια προσωρινή άδεια, επί της ουσίας πραγματοποιούνται παράνομα.

Ο 45χρονος τουρίστας από τις ΗΠΑ που προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών, αφού λόγω της επικαιρότητας πολλοί είναι εκείνοι που ανησύχησαν και κάλεσαν την Αστυνομία όπως και την 17 Νοέμβρη, που είδαν ένα αερομοντέλο (πιθανόν το ίδιο) πάνω από την Βουλή, εντοπίστηκε και προσήχθη προς εξέταση στην Κρατική Ασφάλεια. Σε βάρος του δεν προέκυψε τίποτα και έτσι αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα έλαβε αυστηρές συστάσεις από τους αστυνομικούς.

SHARE:

24Media Network