Ρόδος: Η απολογία του 19χρονου για τον βιασμό της 19χρονης και οι μαρτυρίες που τον “καίνε”

Ρόδος: Η απολογία του 19χρονου για τον βιασμό της 19χρονης και οι μαρτυρίες που τον “καίνε”
O ένας από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που φέρεται να εμπλέκεται σε βιασμούς στη Ρόδο

Τι είπε στην ανακρίτρια Ρόδου σχετικά με την κατηγορία για βιασμό της 19χρονης με αναπηρία. "Καίνε" τον 19χρονο οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περί βιασμού της κοπέλας με ειδικές ανάγκες ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Το σενάριο, όμως, που παρουσίασε στην απολογία του, καταρρίπτεται από τις καταθέσεις ανθρώπων που ήταν παρόντες, όταν ο 19χρονος έβαλε στο αμάξι τη 19χρονη κοπέλα.

Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια ο 19χρονος

Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της άτυχης Ελένης, ο 19χρονος κατηγορούμενος κατέβηκε στην Πλατεία Ευαγγελισμός, όχι για να βρει ένα νέο θύμα προς συνεύρεση, όπως ισχυρίζονται με καταθέσεις τους αυτόπτες μάρτυρες και φίλοι του, αλλά για να εντοπίσει τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του στον φόνο, ώστε να τον μεταπείσει να πάνε στην αστυνομία και να παραδοθούν.

Αυτό ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια ο 19χρονος από τη Ρόδο, που κατηγορείται για δολοφονία και διπλό βιασμό.

Κατέθεσε, συγκεκριμένα:

“Προσπαθώντας να έρθω σε επαφή μαζί του, κατέβηκα με το αυτοκίνητο της αδελφής μου στον Ευαγγελισμό προκειμένου να πάμε στην αστυνομία. Ωστόσο εκεί βρήκα τον Τ… επιστήθιο φίλο του Μ… [21χρονος]. Με είδε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μου πρότεινε να πάμε για σουβλάκια και αργότερα στην παρέα”.

Οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων

Ο επιστήθιος φίλος του 21χρονου είπε τα εξής:

“Βρέθηκα μαζί του το Σάββατο, πρώτη του μήνα. Εγώ, όταν αράξαμε κάπου μόνοι μας, τον ρώτησα “έλα ρε μ…, με την φοιτήτρια τι έγινε;” και μου λέει “πάει, τελείωσε αυτό”. Απλώς, ήταν πολύ νευρικός. Αν του έλεγες ένα “ρε” θα σ’ έδερνε. Ήταν λίγο αγχωμένος και διαφορετικός από άλλες φορές”.

“Ο Ροδίτης (21χρονος) ήταν Ανάληψη και δεν έβγαινε και καλά ότι μου είχε πει ότι είχανε κάνει μια μ… και παίξανε ξύλο και φοβόταν την αστυνομία, ήταν μάλλον δικαιολογία και αυτό”.

Εκείνο το βράδυ, όταν ο 19χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό του κοριτσιού με αναπηρία, έφτασε στην πλατεία, ισχυρίζεται πως είδε την 19χρονη κοπέλα να φλερτάρειμε τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του και έτσι εκείνος προσφέρθηκε να τους πάει βόλτα με το αυτοκίνητό του.

“Λόγω της κακής ψυχολογικής μου κατάστασης είπα στον Γ… [23χρονο;] και την Ε… [19χρονη] ότι θα πάω μόνος μια βόλτα. Τότε με ρώτησαν αν μπορούν να έρθουν μαζί μου και εγώ συμφώνησα. Κάποια στιγμή, βλέποντας ότι φλερτάρουν έντονα τους άφησα στην περιοχή “Ενυδρείο” να συνεχίσουν μόνοι τους”.

Εκείνο το βράδυ του βιασμού ο κατηγορούμενος πέρασε από τρία σημεία: 

Από την πλατεία Ευαγγελισμός, από όπου πήρε το ζευγάρι, σταμάτησε για λίγα λεπτά στην Έλλη για προσωπική του ανάγκη και έφτασε στο Ενυδρείο, όπου άφησε τους δύο μόνους τους προκειμένου να συνευρεθούν. Εκείνος περιφέρθηκε μόνος του, όπως ισχυρίζεται, και μετά από 20 λεπτά επέστρεψε πίσω για να παραλάβει τον 23χρονο.

Καταθέσεις, όμως, μαρτύρων καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του 19χρονου:

“Η Ε… [19χρονη] ήρθε στο παγκάκι που καθόμασταν. Τότε ήρθε ο Α… [19χρονος] και της είπε “πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο;” Η Ε… [19χρονη] απάντησε κατευθείαν “ναι”, εγώ όμως της είπα να μην πάει. Είχα υποψιαστεί ότι ήθελε να της κάνει κάτι κακό. Όταν έφυγε ο Α…[19χρονος] με την Ε… [19χρονη] ο Γ… [23χρονος] είπε “έρχομαι κι εγώ”. Το βράδυ με πήρε και μου είπε ότι τη βίασαν.

“Εκείνο το βράδυ είδα τον Α…[19χρονος] να παίρνει την Ε… [19χρονη] και να την βάζει μέσα στο αυτοκίνητο. Μετά πήγε μαζί τους και ο Γ… [23χρονος] Είχα ακούσει ότι βίαζε κοπέλες. Όλοι το ξέρανε”.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια φαίνεται πως δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και έτσι έκριναν ομοφώνως την προσωρινή του κράτηση και για τον βιασμό του κοριτσιού με αναπηρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα