Ρόδος: Η αποκλειστική ερευνάται ως πιθανή κατά συρροή δολοφόνος ηλικιωμένων

Ρόδος: Η αποκλειστική ερευνάται ως πιθανή κατά συρροή δολοφόνος ηλικιωμένων
Αστυνομία στη Ρόδο EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR

H κατηγορούμενη άφησε εμβρόντητους τους αστυνομικούς, καθώς ομολόγησε ακόμη τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της.

Σοκ έχει προκαλέσει στη κοινωνία της Ρόδου το έγκλημα σε βάρος μίας ηλικιωμένης γυναίκας στις Καλυθιές από την αποκλειστική που την φρόντιζε, η οποία μάλιστα με την ομολογία της προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η κατηγορούμενη άφησε εμβρόντητους τους αστυνομικούς που την εξέταζαν, καθώς ομολόγησε ακόμη τρεις δολοφονίες και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της.

Συγκεκριμένα, η 45χρονη ανέφερε πως ενώ εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα για την φροντίδα ηλικιωμένων γυναικών που τις πρόσεχε, το 2011 στη Λέρο, δολοφόνησε μία 63χρονη, αναμειγνύοντας μεγάλες ποσότητες διαφορετικών φαρμάκων σε νερό και αφού τα έβαλε σε σύριγγα, της τα χορήγησε από το στόμα και απεβίωσε.

Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2022, όπως υποστήριξε, ενώ φρόντιζε στη Ρόδο μία 86χρονη που έπασχε από διαβήτη, ανέμιξε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης σε γιαούρτι και αφού το έβαλε σε σύριγγα, της το χορήγησε από το στόμα και απεβίωσε.

Τον Μάιο του 2022 συνέχισε να ομολογεί, πως ενώ φρόντιζε μία 70χρονη στη Ρόδο, τη χτύπησε, με αποτέλεσμα μετά από πέντε ημέρες να καταλήξει.

Είχε προηγηθεί βεβαίως η ομολογία της από το πρωί της Δευτέρας για την δολοφονία της 75χρονης που φρόντιζε στις Καλυθιές, την οποία έπνιξε με μαξιλάρι, γιατί όπως ισχυρίστηκε ήταν ανήσυχη και την ενοχλούσε.

Το σοκ που προκάλεσε στους αστυνομικούς που την άκουγαν να ομολογεί αβίαστα όλους αυτούς τους φόνους συνεχίστηκε όμως, καθώς ομολόγησε πως είχε αποπειραθεί πριν 20 χρόνια να σκοτώσει και τον γιο της με ασφυκτικό θάνατο, όταν ήταν ενός έτους βρέφος και τότε μάλιστα είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Λέρου, κάτι που διασταυρώθηκε και από τους αστυνομικούς και το παιδί μεγάλωσε με τον πατέρα του.

Αναφορικά με τον θάνατο της 70χρονης στη Ρόδο τον Μάιο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους συγγενείς και έδωσαν μία εντελώς διαφορετική εικόνα για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης, στην οποία δεν είχαν καν παρατηρήσει να υπήρχαν μώλωπες ή άλλα σημάδια κακοποίησης. Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη γυναίκα, οι Αρχές δεν θεωρούν ότι όντως την δολοφόνησε. Για τις άλλες δύο γυναίκες κρατούν τις επιφυλάξεις τους όμως.

Η έρευνα θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν όντως είχε πραγματοποιήσει αυτές τις ανθρωποκτονίες, ή αν αποτελούν φαντασιοπληξίες της κατηγορούμενης η οποία πάσχει από βαρύ ψυχιατρικό νόσημα και φαίνεται να είχε σταματήσει να λαμβάνει και την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε.

Σημειώνεται ότι για τις Αρχές δεν υπήρχαν εκκρεμότητες ή υποψίες για αυτούς τους θανάτους, ωστόσο θα διερευνηθούν, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για την ανθρωποκτονία που διέπραξε χθες στις Καλυθιές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα