Σε χρόνο μηδέν η εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας

Σε χρόνο μηδέν η εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας

Εξιχνιάστηκε η μεγάλη ληστεία στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός, ανάμεσά τους και μια γυναίκα

Πέντε συνολικά άνθρωποι ηλικίας 23, 43, 30, 23 και 30 ετών αντίστοιχα φαίνεται πως σχεδίασαν και λήστεψαν την Alpha Bank στο αεροδρόμιο στην Αθήνα. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ανάμεσά τους και μία 23χρονη, και έναν Αλβανό, τον 30χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος συλληφθείς και υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, είχε σχεδιάσει την ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού.

ADVERTISING

Τότε ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου Έλληνα, ο οποίος με τη σειρά του τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό.

Έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις, κατά τις οποίες ο 23χρονος τους ενημέρωσε επακριβώς για τον τρόπο λειτουργίας, τους εσωτερικούς χώρους και τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, ενώ υπέδειξε ως την πλέον κατάλληλη ημέρα για την ληστεία ληστεία την Κυριακή.

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο 30χρονος Αλβανός, παριστάνοντας τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιουσίας της Τράπεζας, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, για μετάβαση δύο τεχνικών στις 18 του μηνός και ημέρα Κυριακή, ημερομηνία την οποία άλλαξε στη συνέχεια, για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Επιπλέον ενημέρωσε το υποκατάστημα για τα στοιχεία ταυτότητας των δύο τεχνικών και ότι θα έφεραν φόρμες εργασίας και ταυτότητες της τεχνικής εταιρείας.

Όλα πήγαν λοιπόν όπως τα είχαν σχεδιάσει, όσον αφορά στη διάπραξη της ληστείας αυτή καθεαυτή.

Στις δύο του μηνός ο 30χρονος Αλβανός μετέβη στο αεροδρόμιο με ταξί και προσποιούμενος τον υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να του επιτρέψει την είσοδο στο υποκατάστημα.

Μετά, ο 30χρονος Αλβανός προσποιούνταν ότι ενεργούσε μετρήσεις του χώρου, ενώ λίγο αργότερα ο 23χρονος υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του δωματίου, όπου γινόταν η καταμέτρηση χρημάτων στα χρηματοκιβώτια, προφασιζόμενος ότι ζητά διευκρινίσεις από τους συναδέλφους του.

Μετά ο Αλβανός έσπρωξε τον 23χρονο και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι και φόρεσε χειρουργικά γάντια.

Αφού ανάγκασε του υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα χρηματοκιβώτια, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να τοποθετήσει τα χρήματα σε σάκο και σε εργαλειοθήκη που έφερε μαζί του και να δέσει τις άλλες δύο υπαλλήλους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε άλλη συνάντηση με τον 30χρονο ημεδαπό να πηγαίνει στα Εξάρχεια και να παραλαμβάνει από τον αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ, η αμοιβή για τον 23χρονο υπάλληλο.

Μεγάλο μέρος του ποσού το απέκρυψαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Το βράδυ της Τρίτης ο 30χρονος Αλβανός μετέφερε για φύλαξη το υπόλοιπο ποσό στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο οποίος γνώριζε για την ληστεία και είχε εκτυπώσει την κάρτα που χρησιμοποίησε για την είσοδο του στο υποκατάστημα ο 30χρονος Αλβανός.

Η 23χρονη συλληφθείσα ημεδαπή διέμενε στο ίδιο σπίτι με τον 30χρονο Αλβανό, γνώριζε για την ληστεία και βαρύνεται με τις κατηγορίες της παρασιώπησης εγκλήματος και υπόθαλψης εγκληματία.

Μετά τις συντονισμένες έρευνες από την ασφάλεια, εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής αρχικά ο 30χρονος Αλβανός στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ οι υπόλοιποι στην περιοχή των Εξαρχείων.

Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και αργότερα σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για την κατά περίπτωση συμμετοχή τους στην υπόθεση της ληστείας.

Ο 30χρονος Αλβανός αναγνωρίστηκε από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της τράπεζας ως ο δράστης της ληστείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο που διατηρεί ο 30χρονος Αλβανός, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Το χρηματικό ποσό των 7.795 ευρώ.

- Ένα πιστόλι των 7,65mm

- (100) φυσίγγια των 9mm.

- Τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

- Μία συσκευή πλαστικοποίησης.

- Τέσσερα στιλέτα και ένα ρόπαλο.

- Μία εργαλειοθήκη, μία κουκούλα full-face, ένα σκούφο και ένα κράνος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 739.530 ευρώ.

- 31.066 δολάρια Η.Π.Α.

- 1.770 δολάρια Καναδά

- 200 Ελβετικά φράγκα

- 280 δολάρια Αυστραλίας

- 10.000 γιεν

- 8.990 λίρες Αγγλίας

- Ένα πιστόλι των 0,22mm με γεμιστήρα.

- 622 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

- Δύο γεμιστήρες πιστολιών.

- Ένας ηλεκτρικός εκκενωτής ρεύματος.

- Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Επίσης ο 30χρονος ημεδαπός οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πάρκινγκ στο Παλαιό Φάληρο και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 293.880 ευρώ. Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.041.205 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πληροφοριοδότης εκ των έσω στη "ληστεία του αιώνα"

SHARE:

24Media Network