Σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, εμπλεκόμενος στην υπόθεση δολοφονίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, εμπλεκόμενος στην υπόθεση δολοφονίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
ΕΛΑΣ

Το συγκεκριμένο άτομο είχε κατηγορηθεί τότε γιατί είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητό του στους κακοποιούς που πυροβόλησαν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Ρέντη, το 2011.

Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην περιοχή της Καλλιθέας και σε όμορες περιοχές της Αττικής (Ρέντη, Παγκράτι, Αιγάλεω).

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, 8 άτομα (4 άνδρες και 3 γυναίκες Αλβανοί και μία ημεδαπή) μέλη των εγκληματικών ομάδων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένα άτομο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν γιατί είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητό του στους κακοποιούς που σε συμπλοκή στο Ρέντη το 2011, είχαν πυροβολήσει, τραυματίσει και σκοτώσει αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε η δράση δύο εγκληματικών ομάδων, οι οποίες έχοντας ως βάση την περιοχή της Καλλιθέας προέβαιναν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κυρίως στην περιοχή της Καλλιθέας.

Η ενασχόληση τους με την προμήθεια-εμπορία-διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών αποτελούσε τη βασική πηγή εισοδήματος τους, καθώς η δραστηριότητα τους ήταν διαρκής και καθημερινή.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη των ομάδων χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν εκδοθεί σε μη υπαρκτά πρόσωπα και για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν και διαδικτυακές εφαρμογές. Στις επικοινωνίες τους απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα ονόματα τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο ταυτοποίησης τους. Πριν την πραγματοποίηση της εκάστοτε αγοραπωλησίας προηγούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον "πελάτη" κατά τις οποίες καθορίζονταν ο χρόνος και το σημείο συνάντησης καθώς και η επιθυμητή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Κάνναβη σκου, αλβανικό, τσιγάρο πράσινο, κοκα χυμός, γαλα, καλαμάκια . ποσότητες όπως baby μεγάλο στρογγυλό μισό μισάκι βόγκλη σομί 50αρικο 20αρικο κακη ποιοτητα ντεπον ή αιμα η μύτη – καλή ποιοτητα τουμπανο κεφάλι φραση έχεις και κεφάλι και όλα , αγοραπωλησία μπυρα αναπτήρας, αυτά εκείνα

Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και ειδική διάλεκτο όταν αναφέρονταν στις ναρκωτικές ουσίες, στις ποσότητες που διακινούσαν και στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένα οχήματα.

Στο κωδικοποιημένο λεξιλόγιο που είχαν εφεύρει, περιλαμβάνονταν τα εξής: Την κάνναβη την αποκαλούσαν «σκου, «αλβανικό», «τσιγάρο πράσινο», την κοκαΐνη, «χυμός», «γάλα», τα ναρκωτικά γενικά, «καλαμάκια», τις ποσότητες τις διαχώριζαν «baby», «μεγάλο στρογγυλό», «μισό», «μισάκι», «βόγκλη», «σομί», την κακή ποιότητα, «ντεπόν» ή «αίμα η μύτη» και την καλή ποιότητα, «τούμπανο», «κεφάλι» ή «έχεις και κεφάλι και όλα». Την αγοραπωλησία την χαρακτήριζαν, «μπύρα», «αναπτήρας», «αυτά» και «εκείνα» και την Αστυνομία, «τέτοιοι», «πολιτσία», «μηχανές».

Όπως διαπιστώθηκε, η πρώτη ομάδα εμπλέκεται σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δεύτερη ομάδα σε περισσότερες από 350 περιπτώσεις.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 6,6 γραμμάρια κάνναβης, 16 ναρκωτικά δισκία, χρηματικό ποσό 23.411 ευρώ, δύο πιστόλια και 9 φυσίγγια, 3 ζυγαριές ακριβείας, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και 3 αυτοκίνητα.

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Ναρκωτικά, Έγκλημα
SHARE:

24Media Network