Στη φυλακή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ και άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του

Στη φυλακή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ και άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, καθώς και άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν εισαγγελέας και ανακριτής στον πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ, μετά την απολογία του στον 15ο τακτικό ανακριτή.

Ο πρώην σύμβουλος κατηγορείται για την απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού, υπόθεση η οποία είχε έρθει στο φως πριν λίγες ημέρες.

ADVERTISING

Επίσης, προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του 39χρονου πρώην συμβούλου, ανάμεσα σε αυτούς και η γυναίκα κατηγορουμένη , ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα εμπλεκόμενη στην υπόθεση προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147 χιλιάδων ευρώ, που φαινόταν να αφορά οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου.

Η επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΕΟΤ

SHARE:

24Media Network