Στην Αντιτρομοκρατική η επιστολή Γιωτόπουλου

ΔΙΚΗ 17Ν ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΔΙΚΗ 17Ν ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ EUROKINISSI

Στην επιστολή ο Γιωτόπουλος μίλαγε για 8 ασύλληπτα μέλη της "17Ν", ενώ η εντολή δόθηκε από την εισαγγελέα του Α.Π. Ξένη Δημητρίου

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαβιβάστηκαν σήμερα τα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν στην περιβόητη επιστολή Γιωτόπουλου για τη 17Ν.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Έτσι πλέον η αντιτρομοκρατική θα ελέγξει το αληθές της επιστολής του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, όπως δημοσιεύθηκε πριν μερικές ημέρες στην εφημερίδα "Έθνος".

Ειδικότερα, μέσω της επιστολής μίλησε για ύπαρξη ασύλληπτου πυρήνα 8 ατόμων και έκανε λόγο για ύποπτα «παιχνίδια» μυστικών υπηρεσιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε εκ των έσω πληροφόρηση ώστε να μείνουν εκείνοι ασύλληπτοι.

Επίσης υποστήριξε ότι δεν βρέθηκε ποτέ το περίφημο 45αρι, γιατί απλά θα πρόδιδε συγκεκριμένο άτομο που παραμένει ασύλληπτο, όπως και χειρόγραφα που υπήρχαν στις γιάφκες τα οποία επίσης θα πρόδιδαν άτομα με πολύ πιο ενεργό «πνευματικό-καθοδηγητικό» ρόλο από τον δικό του, ενώ αναφερόταν σε άτομα που προέρχονταν από πολύ συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που δεν έχει σχέση με την Αριστερά, κοινοβουλευτική ή εξωκοινοβουλευτική, τα οποία δεν ήθελε το τότε πολιτικό σύστημα να αποκαλυφθούν και να συλληφθούν.

«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002, υπήρχε ένα όπλο που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε» γράφει ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του και αναρωτιέται:

«Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές;». Μάλιστα ο Γιωτόπουλος μιλάει και για έγγραφα:

«Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, θα έπρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;».

Και τα πρόσωπα αυξάνονται κατά την εκδοχή που παρουσιάζει για τα στοιχεία που λείπουν ο φερόμενος ως πνευματικός ηγέτης της 17 Ν:

«Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις Αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Απ' αυτή την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ, ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες, σοβαρές, που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ' αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;», αναρωτιέται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Κατά τον Γιωτόπουλο η απάντηση στα ερωτήματα που ο ίδιος θέτει είναι διπλή, για δύο λόγους λέει δεν συνελήφθησαν οι 8 παραπάνω, τους οποίους μάλιστα φωτογραφίζει με τον δικό του τρόπο:

«Ο πρώτος, κυριότερος και καθοριστικός (λόγος) είναι ότι οδηγούσαν σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η Αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν συλλαμβάνονταν έστω 2 η 3 από αυτούς δεν υπήρχε περίπτωση να καταδικαστώ ως ηθικός αυτουργός. Γιατί το προφίλ τους τόσο το πολιτικό όσο και το επαγγελματικό είχε κάποια βαρύτητα και δεν θα μπορούσαν να τους παρουσιάσουν ως απλά ενεργούμενα που εκτελούν τυφλά εντολές μου. Οι παλιοί μου φίλοι της δικτατορικής περιόδου χρησιμοποιήθηκαν ως μανδύας πίσω από τον οποίο τους έκρυψαν. Δεν έχαναν ευκαιρία να αφήνουν ανοιχτά υπονοούμενα ότι αυτοί ήταν τα μέλη της 17Ν».

Όσο για το ποιος έστησε αυτή την πλεκτάνη εναντίον του, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για ακόμη μια φορά κάνει λόγο για ξένες μυστικές υπηρεσίες αλλά και για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστολή βόμβα Γιωτόπουλου: Υπάρχουν 8 ασύλληπτα μέλη της 17 Νοέμβρη

SHARE:

24Media Network