Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε εναντίον μεταναστών στη Λέσβο

Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε εναντίον μεταναστών στη Λέσβο
Αστυνομικοί στη Μυτιλήνη Eurokinissi

Την τελευταία εβδομάδα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως είχε πέσει δύο φορές θύμα κλοπής και όταν είδε τους μετανάστες θεώρησε ότι μπορεί να τον προσέγγιζαν με αυτόν τον σκοπό.

Άμεσα κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης να ταυτοποιήσει το άτομο, που χθες το απόγευμα, σε αγροτική τοποθεσία στη Λέσβο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε δυο μετανάστες.

Πρόκειται για έναν 55χρονο Έλληνα και κάτοικο της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το κυνηγητικό όπλο που χρησιμοποίησε και δύο φυσίγγια.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Την τελευταία εβδομάδα, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, πως είχε πέσει δύο φορές θύμα κλοπής στο αγρόκτημά του και σε στάνη που διατηρούσε στην περιοχή μεταξύ Αφάλωνα και Μόριας, απ’ όπου του είχαν αφαιρέσει 4 πρόβατα και από το αυτοκίνητό του ένα αλυσοπρίονο και χρήματα. Όπως είπε στην κατάθεσή του, όταν είδε τους μετανάστες να κινούνται προς το αγρόκτημά του θεώρησε ότι μπορεί να πήγαιναν με αυτόν τον σκοπό και πυροβόλησε.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα θύματα χθες το βράδυ, καθώς περπατούσαν συνολικά 4 μετανάστες, ένας Αφγανός και 3 Ιρανοί σε αγρόκτημα, περίπου 5 χλμ. βορείως της δομής, στα όρια μεταξύ της περιοχής του Αφάλωνα και της Μόριας, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο σε εκείνους άτομο που πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα ο ένας να δεχτεί σκάγια στην πλάτη και ο άλλος στο πόδι.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ο 30χρονος Αφγανός στην πλάτη και ο 33χρονος Ιρανός ελαφρύτερα στο πόδι, οι οποίοι αρχικά ανέφεραν τον τραυματισμό τους στον γιατρό της δομής στη Μόρια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο του νησιού, όπου και νοσηλεύονται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα