Θάνατος 11χρονου: Άφαντο το όπλο, άφαντος και ο δράστης στο Μενίδι

Θάνατος 11χρονου: Άφαντο το όπλο, άφαντος και ο δράστης στο Μενίδι
Θανάσιμος τραυματισμός 11χρονου μαθητή Eurokinissi

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι έρευνες αν και επιμένουν οι αστυνομικοί για να πέσει φως στην υπόθεση. Τεταμένη η ατμόσφαιρα με τους κατοίκους

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πορεία των κατοίκων του Μενιδίου. Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ και πέτρες στο σπίτι της οικογένειας Ρομά, στο διπλανό οικόπεδο της οποίας εντοπίστηκαν κάλυκες επί της οδού Μόρνου, με αποτέλεσμα να σπάσει και ένα τζάμι σε παράθυρο της οικίας. Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου, αλλά και του ανθρώπου που πάτησε τη σκανδάλη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής του Δημοτικού.

Φαίνεται πάντως πως το συγκεκριμένο σπίτι στοχοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί και η επίθεση.

Τους νεαρούς ταραξίες απομάκρυναν άλλοι κάτοικοι και διοργανωτές της πορείας διαμαρτυρίας και δεν έγινε επέμβαση της Αστυνομίας. Την φωτιά έσβησαν με ίδια μέσα κάτοικοι αν και προληπτικά κλήθηκε ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Εν τω μεταξύ, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα υπάρχει αυστηρή παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή και γίνονται στοχοποιημένοι έλεγχοι στον καταυλισμό Ρομά της Αυλίζας.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό από τον ιατροδικαστή κ. Ν. Καλογριά πως ο 11χρονος μαθητής έχασε την ζωή του τελικά από σφαίρα όπλου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 22 κατ’ οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές, 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά και 3 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη συγγενής της οικογένειας που φέρεται ότι είχε στήσει γλέντι την μοιραία νύχτα για την μη προφυλάκιση νεαρής Ρομά για υποθέσεις ναρκωτικών, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έριξε δύο μπαλωθιές από το σπίτι του σε απόσταση 10 λεπτών από το σπίτι της εν λόγω οικογένειας και μάλιστα με κυνηγετικό όπλο και όχι 9αρι, ενώ συνελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα για κατοχή φυσιγγίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι έχουν μέχρι τώρα βρεθεί και κατασχεθεί 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας των 7,62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δεν έχει βρεθεί και κατασχεθεί κανένα όπλο.

Οι πρώτες 5 κατ’ οίκον έρευνες επικεντρώθηκαν στην αρχή στα πλέον κοντινά σπίτια με το 6ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων και ειδικά στο σπίτι της οδού Μόρνου και σε ένα ακόμα στην οδό Μπόσδα για τα οποία υπήρχαν αναφορές ότι γινόταν γλέντι την μοιραία νύχτα. Οι φερόμενοι ως ύποπτοι ήταν βεβαίως άφαντοι, ενώ τα μέλη της οικογένειας που προσήχθησαν προς εξέταση και παρότι ανακρίθηκαν επί τουλάχιστον 8 ώρες, αρνήθηκαν ότι έπεσαν πυροβολισμοί παρά μόνο ότι είχαν μουσική, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με μαρτυρία του και ένας κάτοικος της περιοχής, όχι Ρομά, ο οποίος επειδή τον ενοχλούσε η μουσική πέρασε με τα πόδια από το σημείο δύο φορές και τσέκαρε.

Στις αυλές ανάμεσα στα σπίτια στο σημείο αυτό βρέθηκαν κάλυκες που μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια που εξετάζονται όπως όλα τα κατασχεθέντα πυρομαχικά μήπως τυχόν προκύψει βαλλιστική ταυτοποίηση με την βολίδα που στέρησε την ζωή από τον μικρό Μάριο. Στην περίπτωση του επίμαχου σπιτιού ήταν κάλυκες από κυνηγετικό, αρκετά παλιοί και λοξώς απέναντι σε ένα οικόπεδο βρέθηκαν κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Από την έως τώρα βαλλιστική εξέταση δεν έχει προκύψει τυχόν ταυτοποίηση καλύκων με την βολίδα των 9 χιλιοστών που σκότωσε τον μικρό Μάριο, όμως η ανάλυση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το πιθανότερο είναι πως ακόμα και αν υπήρξε όντως πυροβολισμός, δράστης και όπλο να έχουν βγάλει «φτερά» από πολύ νωρίς και ίσως γι αυτό και δεν μπορεί να εντοπίσει η Αστυνομία ούτε ένα όπλο σε ένα σημείο που σχεδόν δεν υπάρχει άτομο που να μην είναι οπλισμένο… και όλο αυτό καθιστά τρομερά δύσκολο το έργο της Αστυνομίας, αφού δεν έχουν όπλο ούτε και ενοχοποιητική μαρτυρία για τον δράστη παρά μόνο σκόρπιες πληροφορίες.

Ποια είναι η ακτίνα ερευνών που προκύπτει βαλλιστικά-Οδηγός η περίπτωση του Κορυδαλλού

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση του τραυματισμού των δύο γυναικών σε καφετέριες στον Κορυδαλλό, η ακτίνα των ερευνών για την 9αρα σφαίρα έφτασε έως και τα 1.700 μέτρα και κατέληξε στην Αγία Βαρβάρα και ίσως σύντομα να υπάρξουν και εξελίξεις γύρω από αυτή την περίπτωση. Αυτό δείχνει ότι στην πραγματικότητα η βολή μπορεί να έγινε από οπουδήποτε σε ακτίνα π.χ. 1.700 μέτρων, από Βορρά, Νότο, Δύση ή Ανατολή για αυτό και οι έρευνες ενδεχομένως να στραφούν και εκτός καταυλισμού, αφού άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει την καμπύλη που ακολούθησε και προήλθε η σφαίρα.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Βαρελά στο Μενίδι, το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του, και σωριάστηκε στην αυλή. Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε και χτύπησε στο κεφάλι, όπως και οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, όπου μεταφέρθηκε και λίγο αργότερα εξέπνευσε, ενώ η τραγική αλήθεια φανερώθηκε το πρωί της Παρασκευής πια κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα