Βιασμός 24χρονης: Δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

Βιασμός 24χρονης: Δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων
H 24χρονη Γεωργία facebook

Συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των θυτών αλλά και για το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας. Τι απαντούν οι Αρχές για τις καθυστερήσεις που ανέφερε η 24χρονη, ως προς τη διαδικασία.

Την άρση τηλεφωνικού απορρήτου διέταξε η Δικαιοσύνη στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας που έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου γινόταν πρωτοχρονιάτικο πάρτι, σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν επιμέρους στοιχεία, καθώς η τακτική Ανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται.

Σε προανακριτικό επίπεδο υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιανουαρίου συνελήφθη ο 27χρονος γόνος γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών, για βιασμό, ο οποίος μετά την απολογία του αρνήθηκε την ενοχή του και ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ερωτική πράξη με την συναίνεση της καταγγέλλουσας και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ίδιος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας αφού είχε καλέσει στο κινητό του θύματος.

Εντωμεταξύ, η λήψη καταθέσεων και η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται από την Ανάκριση από τα αποτελέσματα της οποίας θα φανεί αν θα προσωποποιηθεί η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Από την πλευρά της η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν παραγγελθεί, διαψεύδοντας πως αυτά έχουν παραδοθεί:

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως του NEWS 24/7, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την Πέμπτη από το εργαστήριο του ΑΠΘ, ενώ έχουν αποσταλεί δείγματα για παράλληλη εξέταση και σε εργαστήριο του εξωτερικού από όπου ενδεχομένως τα αποτελέσματα να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και από αυτά θα φανεί τι ουσίες υπήρχαν στον οργανισμό της άτυχης κοπέλας, αν τυχόν υπάρχουν ξένα γενετικά υλικά κλπ.

Επίσης, σχετικά με την δήλωση της 24χρονης για καθυστερήσεις στη διενέργεια των εξετάσεων, από την Αστυνομία τονίζουν ότι δόθηκε την ίδια ημέρα της καταγγελίας η εντολή ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης όπως προβλέπεται. Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία επιβεβαιώνουν ότι από την κοπέλα ελήφθησαν ούρα εκείνο το βράδυ και όχι αίμα, γιατί από το αίμα αυτές οι ουσίες ενδεχομένως και να μην ανιχνεύονταν πλέον.

Συμπληρώνουν ωστόσο ότι το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου η καταγγέλλουσα εξετάστηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και υπάρχουν σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν, όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκχυμώσεις στα πόδια της. Όπως ακόμη τονίζουν, η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως σύντομα γιατί εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία για την σύλληψη του δράστη, κάτι που ήταν προϋπόθεση.

Σημειώνεται πως η ίδια δήλωσε στη συνέντευξή της στο zougla.gr πως η εξέτασή της έγινε με καθυστέρηση τριών ημερών και πως κλήθηκε στον ανακριτή μετά από 14 ημέρες. “Πήγα στον Ιατροδικαστή τρεις ημέρες αργότερα και μου είπαν να μην πλυθώ. Αυτό με είχε τρελάνει. Με τρέλαινε το ότι δεν μπορούσα να βγάλω από πάνω μου αυτή τη βρώμα. Υπήρχαν σημάδια στα πόδια μου. Πάρα πολλές μελανιές. Οι τοξικολογικές έγιναν το βράδυ της ίδιας ημέρας”, είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Σε αρχικό στάδιο η εξέταση κυκλώματος

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης για το οποίο έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες και τις προωθεί σε τέτοια πάρτι.

Αυτή η υπόθεση έχει χρεωθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστή έρευνα από αυτή του βιασμού και παραμένει σε αρχικό στάδιο και στην λήψη καταθέσεων για να σχηματιστεί μία εικόνα των όσων προηγήθηκαν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει στις Αρχές η άτυχη 24χρονη, είχε προσκληθεί την Πρωτοχρονιά σε πάρτι από έναν φίλο της που τον γνώριζε ως μετρ σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης που σύχναζε και ο οποίος όπως φαίνεται διοργανώνει ή συμμετέχει στην διοργάνωση τέτοιου είδους πάρτι πριβέ.

Η κοπέλα είχε πάει εκεί μετά από την αρχική της έξοδο σε καφετέρια μία μια 17χρονη φίλη της, ανέβηκε στην σουίτα που γινόταν το πάρτι και κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και αποφάσισαν να φύγουν. Καθώς στο μεταξύ δεν αισθανόταν καλά και δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, την κάλεσε πίσω στο τηλέφωνο ο ίδιος “φίλος” της και της είπε να επιστρέψει και πως θα την βοηθούσε εκείνος.

Με την σειρά της η κοπέλα επέστρεψε μόνη και αδυνατώντας να κάνει οτιδήποτε άλλο, έκλεισε στο ξενοδοχείο ένα δωμάτιο με σκοπό να διανυκτερεύσει εκεί λόγω της κατάστασής της.

Στο ασανσέρ συνάντησε τρεις νεαρούς που συμμετείχαν στο πάρτι, την οδήγησαν σε ένα άλλο δωμάτιο και όχι στο δικό της όπως επίμονα τους ζητούσε να την βοηθήσουν και εκεί έχασε τις αισθήσεις της. Το πρωί ξύπνησε στο δωμάτιο αυτό, ανακαλύπτοντας πως είχε πέσει θύμα βιασμού ενώ θυμόταν την σκηνή που ένας εκ των εμπλεκομένων βρέθηκε πάνω της.

Όταν η κοπέλα συνέθεσε τις εικόνες που είδε στο δωμάτιο όταν ξύπνησε, τα ευρήματα κλπ. και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί σε βάρος της και προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα