Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγική κατάληξη της υπόθεσης εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Βρέθηκε η σορός του σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή ανάμεσα σε Ανατολή και Κατσικά, στα Γιάννενα. Δίπλα του εντοπίστηκε μαχαίρι και ο φοιτητής έφερε τραύμα στο δεξί του χέρι (Pics+Vid)

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης που αγνοούνταν από τις 6 Φλεβάρη, όπως επιβεβαίωσε στο news247 ο Φώντας Βρόσγος, υπεύθυνος ερευνών της οικογένειας. Το πτώμα, το οποίο ήταν σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε σε χωράφι 500μ. από τη λίμνη, στα 30 με 40 μέτρα από χωματόδρομο που οδηγούσε σε αυτή, στην περιοχή Κατσικά. Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα ορίζεται μεταξύ του γηπέδου Ανατολής και της περιοχής Κατσικά, όχι πολύ μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Το άψυχο σώμα εντοπίστηκε στις 7.40 το πρωί της Κυριακής από ζευγάρι που κινούνταν στην περιοχή και είχε μείνει από βλάβη με το αυτοκίνητό στο σημείο. Το πτώμα, που φέρει τη μπλούζα που φορούσε ο 20χρονος όταν εξαφανίστηκε, εμφανίζεται να έχει πολλές ουλές στα χέρια, αλλά και τραύματα στους καρπούς. Δίπλα στο πτώμα εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

Διαβάστε ακόμα: Θρήνος στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οι αστυνομικοί είχαν περάσει από το σημείο, χωρίς να τον εντοπίσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, το άψυχο κορμί του Βαγγέλη είχε μώλωπες μόνο στο δεξί χέρι, ενώ ο 20χρονος φοιτητής ήταν αριστερόχειρας. Στο μεταξύ η νεκροτομή θα ξεκινήσει κατά τις 17.00 το απόγευμα, ενώ ίσως έχουμε μια πρώτη εικόνα της κατάστασης μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Συγκλονίζει το γεγονός πως δύο γυναίκες από τα Γιάννενα είχαν δει τον Βαγγέλη στην περιοχή, ενώ τους είχε κάνει εντύπωση πως φορούσε μόνο μια φούτερ μπλούζα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας σε μια μέρα με ιδιαίτερο ψύχος. Οι γυναίκες κατέθεσαν τα όσα γνώριζαν στην αστυνομία, όμως οι έρευνές των αρχών περιορίστηκαν σε μια έκταση 400μ. από τη σχολή.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το βίντεο που έδειχνε τον Κρητικό να φεύγει από βενζινάδικο, υποδεικνύει πως ο Γιακουμάκης κατευθυνόταν προς το σημείο όπου και συνέβη το μοιραίο. Τέλος, φαίνεται πως το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του είναι αγορασμένο από κατάστημα σε μήκος και πάχος σουγιά, χωρίς όμως να είναι σουγιάς και έφερε χοντρή λαβή.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο υπεύθυνος ερευνών Φώντας Βρόσγος που επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το χρονικό της ανεύρεσης του πτώματος

Από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρει το portal της πόλης των Ιωαννίνων epirusgate, οι συγγενείς  του αγνοούμενου εκτιμούσαν πως  πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται ήδη ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης και για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο θείος του 20χρονου αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Παράλληλα ειδικό κλιμάκιο από τη Θεσσαλονική βρίσκεται στο σημείο και μελετά κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει ώστε να πέσει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό γεγονός.

Στο μεταξύ σε επικοινωνία του news247 με το γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου “το πτώμα δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, καθότι βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Αναμένουμε το πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη”. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Δείτε στο βίντεο αυτοκίνητα της αστυνομίας και ασθενοφόρο να καταφτάνουν στο σημείο που βρέθηκε ο άτυχος νέος:

Διαβάστε το χρονικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, την ένοχη σιωπή στη Γαλακτοκομική Σχολή και τις ημέρες φρίκης που περνούσε ο φοιτητής στα Γιάννενα

Δείτε βίντεο από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ λίγη ώρα μετά την ανακάλυψη του πτώματος:

Τι ανέφερε νωρίτερα στο news247 ο θείος του Γιακουμάκη

Το news247 μίλησε νωρίτερα με το θείο του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για τον ανιψιό του. Ο ίδιος τόνισε πως δεν τον αφήνουν να πλησιάσει κοντά στο σημείο, όπου βρίσκεται ο ιατροδικαστής και δυνάμεις της αστυνομίας. Το πτώμα αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο των Ιωαννίνων. Ο ίδιος εκτιμούσε πάντως από τα ρούχα και το ύψος του άψυχου σώματος πως πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όλα αυτά μόλις μια μέρα μετά τις εκτενείς έρευνες δυτών στη λίμνη της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες φαινόταν πως οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.

Βαρύ το κλίμα εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής

 

Σοκαρισμένοι σπουδαστές και καθηγητές από την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αναφέρουν πως όλοι βρίσκονται κλεισμένοι στο χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής με εντολή της διεύθυνσης, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και ενημερώνονται για τις εξελίξεις από το διαδίκτυο.

Το κλίμα φαίνεται πως είναι βαρύ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για φοιτητές που έχουν καταρρεύσει από την είδηση της εξεύρεσης του πτώματος του 20χρονου. Όλα αυτά την ίδια ώρα που η έρευνα για την υπόθεση κακοποίησης του άτυχου φοιτητή να δεν έχει κλείσει, μετά από τις απίστευτες διαπιστώσεις για τα περιστατικά βίας εναντίον φοιτητών.

Θυμίζουμε πως το πόρισμα της Δήμητρας ήταν καταπέλτης. “Ήταν κουρασμένος τελευταία ο Βαγγέλης. Απογοητευμένος. Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα για να μην του κλείσουν οι άλλοι το νερό και παγώσει. Τον έδεσαν οι κρητικοί στην καρέκλα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο, εκεί που μένουν οι κρητικοί. Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να πάει στο δωμάτιο του στον κάτω όροφο και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα και τον απέφυγε και κατάφερε να κλειδωθεί μέσα στο δωμάτιο” αναφέρουν μαρτυρίες.

Τα στοιχεία “δείχνουν” αυτοχειρία

 

Με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη, τα πρώτα στοιχεία απομακρύνουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ είναι πολύ πιθανό ο 20χρονος από την Κρήτη να έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Αναμένοντας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, οι αντιδράσεις στην είδηση του θανάτου είναι πολλές και έντονες.

Μεταξύ εκείνων που αντιδρούν και η αρθρογράφος Έλενα Ακρίτα, η οποία αφήνει αιχμές για όσους ” οδήγησαν τον Βαγγέλη στον Θάνατο” είτε πρόκειται για δολοφονία, είτε για αυτοκτονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα