Η απολογία του πρώην μοντέλου για το φορτίο της κοκαΐνης

Η απολογία του πρώην μοντέλου για το φορτίο της κοκαΐνης

Νέο πρόσωπο ενέπλεξε στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης 27 κιλών και αξίας 1.500.000 ευρώ, το πρώην μοντέλο που απολογήθηκε σήμερα. Εξηγήσεις στον ανακριτή δίνουν ακόμη δύο κατηγορούμενοι

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης 27 κιλών και αξίας 1.500.000 ευρώ.

Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή και πλέον βρίσκονται ενώπιον του ανακριτή. Ήδη εξηγήσεις έχει δώσει ο 38χρονος, πρώην μοντέλο, ο οποίος θα χρειαστεί να περιμένει την ολοκλήρωση των απολογιών των συγκατηγορούμενών του προκειμένου να μάθει την ποινική του μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην μοντέλο υποστήριξε πως είναι εξαρτημένος χρήστης και ότι η μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών τον οδήγησε και στη διακίνηση ουσιών. Μάλιστα, φέρεται να κατονόμασε πρόσωπο που τον ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Πρόκειται - όπως είπε- για Έλληνα, άνεργο που κυκλοφορούσε με πανάκριβο αυτοκίνητο.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροί του Σ. Κεχαγιόγλου και Δημ. Γκαβέλας δήλωσαν:

"Ο εντολέας μας έδωσε πλήρεις εξηγήσεις και απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις του κου Ανακριτού. Προκύπτει ξεκάθαρα από τα στοιχεία που παρέθεσε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση διακίνησης της κοκαΐνης ήταν δευτερεύων και επικουρικός και δεν είναι φυσικά ούτε «οργανωτής» ούτε ο «εγκέφαλος» αυτής της υπόθεσης. Εξήγησε ότι η εμπλοκή του οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επί πολλά έτη χρήση και κατάχρηση της κοκαΐνης καθώς και άλλων ναρκωτικών ουσιών που οδήγησαν στην πλήρη εξάρτησή του.

Η δε οικονομική του αδυναμία και η συνακόλουθη στέρηση της ναρκωτικής ουσίας οδήγησαν στην – έστω και περιφερειακή- ανάμειξή του με πράξεις διαμεσολάβησης. Είμαστε βέβαιοι ότι η πορεία της Ανακρίσεως θα αναδείξει τους εγκεφάλους και διοργανωτές της αποστολής της ναρκωτικής ουσίας στη χώρα μας, καθότι ο εντολέας μας υπήρξε ο εύκολα αναλώσιμος συμμετέχων.

Η δικονομική μεταχείρισή του τουλάχιστον στο παρόν στάδιο είναι απολύτως προβλέψιμη και αναμενόμενη".

Ενώπιον του 19ου τακτικού ανακριτή αυτή την ώρα στον ανακριτή απολογούνται οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοι του 38χρονου και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πασίγνωστο μοντέλο και αρχηγός ομάδας ο 'εγκέφαλος' μεγάλου κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική

Πώς προμήθευαν πλούσιους πελάτες στη Μύκονο με ναρκωτικά και ιερόδουλες για όλα τα γούστα

SHARE:

24Media Network